Se preancalzeste cuptorul la temperatura de 350F (180C) . Untul moale se amesteca (cu mixerul) cu cele doua feluri de zahar pana devine pufos si zaharul e aproape topit, se adauga esenta de vanilie (se poate pune si putin mai mult decat e prevazut in reteta), apoi oul si se continua baterea. Faina se amesteca cu bicarbonatul si apoi se pune peste amestecul de unt.
Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn apoi se adauga chipsurile de ciocolata alba si nucile sparte in bucati ceva mai mari, se omogenizeaza. Se ia tava de copt si cu ajutorul unei lingurite se pun gramajoare de aluat pe tava neunsa, avand grija sa lasam spatiu destul de mare intre gramajoare.
Gramajoarele de aluat, in timpul coptului, se aplatizeaza si iau forma rotunda. Se coc circa 12 minute, pana prind o usoara culoare aurie. Asta pentru o consistenta mai moale a lor (timpul de copt se poate sa fie chiar de 10 minute, depinde de cuptor). Pentru biscuiti mai crocanti se tine cu 2-3 minute mai mult in cuptor.
Se scoate tava, se lasa la racorit cateva minute (2-3 cel mult) si apoi cu o paleta metalica se scot din tava si se pun pe platou.
Se servesc ca atare, cu ceai, cacao cu lapte sau cu o cafeluta
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii