Macadamia, white Chips Cookies (Biscuiti cu Nuci si Ciocolata)

Postat pe: 22-01-2012
(0)

Ingrediente

115 gr unt moale (la temperatura camerei)
125 gr zahar tos
60 gr zahar brun
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita de bicarbonat
150 gr chipsuri de ciocolata alba
225 gr faina
80 gr nuci macadamia

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la temperatura de 350F (180C) . Untul moale se amesteca (cu mixerul) cu cele doua feluri de zahar pana devine pufos si zaharul e aproape topit, se adauga esenta de vanilie (se poate pune si putin mai mult decat e prevazut in reteta), apoi oul si se continua baterea. Faina se amesteca cu bicarbonatul si apoi se pune peste amestecul de unt.

Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn apoi se adauga chipsurile de ciocolata alba si nucile sparte in bucati ceva mai mari, se omogenizeaza. Se ia tava de copt si cu ajutorul unei lingurite se pun gramajoare de aluat pe tava neunsa, avand grija sa lasam spatiu destul de mare intre gramajoare.

Gramajoarele de aluat, in timpul coptului, se aplatizeaza si iau forma rotunda. Se coc circa 12 minute, pana prind o usoara culoare aurie. Asta pentru o consistenta mai moale a lor (timpul de copt se poate sa fie chiar de 10 minute, depinde de cuptor). Pentru biscuiti mai crocanti se tine cu 2-3 minute mai mult in cuptor.

Se scoate tava, se lasa la racorit cateva minute (2-3 cel mult) si apoi cu o paleta metalica se scot din tava si se pun pe platou.

Se servesc ca atare, cu ceai, cacao cu lapte sau cu o cafeluta
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Macadamia, white Chips Cookies (Biscuiti cu Nuci si Ciocolata)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Macadamia, white Chips Cookies (Biscuiti cu Nuci si ...