Alegeţi un dovleac plăcintar bine copt, puţin mângâiat de gerul care îl provoacă să fie dulceag.
Spălaţi ludaia, o tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre până la pulpa cărnoasă.
O spălaţi din nou, o tăiaţi în bucăţele mai mici, de aproximativ 8 cm, şi o puneţi la cuptor într-o tavă sau vas de yena, la 200 de grade, pentru o oră.
Lăsaţi bucăţile de ludaie să povestească între ele, încă 5 minute, după ce s-a oprit cuptorul, apoi, le scoateţi, adăugaţi scorţişoara iar, dacă gerul a fost blând cu ele şi nu sunt suficient de dulci, puteţi adăuga şi miere.
Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii