Lebede cu Crema

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Lebede cu Crema

Ingrediente

  • Pt circa 20 lebede:
  • Aluat:
  • 1/2 l apa
  • 150 gr untura
  • 300 gr faina alba
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 8 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 1/2 l lapte
  • 60 gr faina
  • 125 gr zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 200 gr frisca batuta

Mod de preparare

Intr-o cratita pune la fiert apa impreuna cu untura, de indata ce incepe sa fiarba adauga faina si amesteca bine cu o lingura de lemn pana se dezlipeste de pe margini, apoi lasa putin la racit aluatul trebuie sa fie caldut). Adauga oula unul cate unul, amestecand bine cu mana dupa fiecare.

Ia o tava, tapeteaza cu hartie de copt, pune compozitia obtinuta intr-o siringa de cofetarie cu gura larga si fa forme ovale (ca un fel de 0) pt a forma corpul, apoi altele cu siringa cu gura stramta formeaza 2 (gaturile lebedelor). Numarul de 0 trebuie sa fie egal cu cel de 2.

Coace in cuptorul cald, la 200° pt 15 minute. Prepara si crema: pune laptele la fiert cu zaharul vanilat si coaja de lamaie (pastreaza un pahar de lapte pt compozitia de oua).

Bate spuma galbenusurile cu zaharul, adauga paharul de lapte rece tinut de o parte si faina apoi adauga laptele fiert cate putin, dupa care da la foc mic pana se ingroasa si da la racit. Iar apoi adauga frisca batuta.

Ia cate un 0 taie un capac, pe care la randul sau in tai in 2 formand aripile. Umple cu crema cu siringa de cofetarie, aseaza 2 (gatul), apoi capacul taiat in doua (aripile) si apoi pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos