Lebede cu Crema

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Lebede cu Crema

Ingrediente

  • Pt circa 20 lebede:
  • Aluat:
  • 1/2 l apa
  • 150 gr untura
  • 300 gr faina alba
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 8 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 1/2 l lapte
  • 60 gr faina
  • 125 gr zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 200 gr frisca batuta

Mod de preparare

Intr-o cratita pune la fiert apa impreuna cu untura, de indata ce incepe sa fiarba adauga faina si amesteca bine cu o lingura de lemn pana se dezlipeste de pe margini, apoi lasa putin la racit aluatul trebuie sa fie caldut). Adauga oula unul cate unul, amestecand bine cu mana dupa fiecare.

Ia o tava, tapeteaza cu hartie de copt, pune compozitia obtinuta intr-o siringa de cofetarie cu gura larga si fa forme ovale (ca un fel de 0) pt a forma corpul, apoi altele cu siringa cu gura stramta formeaza 2 (gaturile lebedelor). Numarul de 0 trebuie sa fie egal cu cel de 2.

Coace in cuptorul cald, la 200° pt 15 minute. Prepara si crema: pune laptele la fiert cu zaharul vanilat si coaja de lamaie (pastreaza un pahar de lapte pt compozitia de oua).

Bate spuma galbenusurile cu zaharul, adauga paharul de lapte rece tinut de o parte si faina apoi adauga laptele fiert cate putin, dupa care da la foc mic pana se ingroasa si da la racit. Iar apoi adauga frisca batuta.

Ia cate un 0 taie un capac, pe care la randul sau in tai in 2 formand aripile. Umple cu crema cu siringa de cofetarie, aseaza 2 (gatul), apoi capacul taiat in doua (aripile) si apoi pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)