Intr-o cratita pune la fiert apa impreuna cu untura, de indata ce incepe sa fiarba adauga faina si amesteca bine cu o lingura de lemn pana se dezlipeste de pe margini, apoi lasa putin la racit aluatul trebuie sa fie caldut). Adauga oula unul cate unul, amestecand bine cu mana dupa fiecare.
Ia o tava, tapeteaza cu hartie de copt, pune compozitia obtinuta intr-o siringa de cofetarie cu gura larga si fa forme ovale (ca un fel de 0) pt a forma corpul, apoi altele cu siringa cu gura stramta formeaza 2 (gaturile lebedelor). Numarul de 0 trebuie sa fie egal cu cel de 2.
Coace in cuptorul cald, la 200° pt 15 minute. Prepara si crema: pune laptele la fiert cu zaharul vanilat si coaja de lamaie (pastreaza un pahar de lapte pt compozitia de oua).
Bate spuma galbenusurile cu zaharul, adauga paharul de lapte rece tinut de o parte si faina apoi adauga laptele fiert cate putin, dupa care da la foc mic pana se ingroasa si da la racit. Iar apoi adauga frisca batuta.
Ia cate un 0 taie un capac, pe care la randul sau in tai in 2 formand aripile. Umple cu crema cu siringa de cofetarie, aseaza 2 (gatul), apoi capacul taiat in doua (aripile) si apoi pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii