Lebede cu Crema

Postat pe: 22-02-2013
(0)

Ingrediente

Pt circa 20 lebede:
Aluat:
1/2 l apa
150 gr untura
300 gr faina alba
1 varf de cutit cu sare
8 oua
1 plic de praf de copt
Crema:
1/2 l lapte
60 gr faina
125 gr zahar tos
4 galbenusuri
1 plic de zahar vanilat
coaja de la jumatate de lamaie
200 gr frisca batuta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:40min
Intr-o cratita pune la fiert apa impreuna cu untura, de indata ce incepe sa fiarba adauga faina si amesteca bine cu o lingura de lemn pana se dezlipeste de pe margini, apoi lasa putin la racit aluatul trebuie sa fie caldut). Adauga oula unul cate unul, amestecand bine cu mana dupa fiecare.

Ia o tava, tapeteaza cu hartie de copt, pune compozitia obtinuta intr-o siringa de cofetarie cu gura larga si fa forme ovale (ca un fel de 0) pt a forma corpul, apoi altele cu siringa cu gura stramta formeaza 2 (gaturile lebedelor). Numarul de 0 trebuie sa fie egal cu cel de 2.

Coace in cuptorul cald, la 200° pt 15 minute. Prepara si crema: pune laptele la fiert cu zaharul vanilat si coaja de lamaie (pastreaza un pahar de lapte pt compozitia de oua).

Bate spuma galbenusurile cu zaharul, adauga paharul de lapte rece tinut de o parte si faina apoi adauga laptele fiert cate putin, dupa care da la foc mic pana se ingroasa si da la racit. Iar apoi adauga frisca batuta.

Ia cate un 0 taie un capac, pe care la randul sau in tai in 2 formand aripile. Umple cu crema cu siringa de cofetarie, aseaza 2 (gatul), apoi capacul taiat in doua (aripile) si apoi pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lebede cu Crema" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lebede cu Crema