Lebede

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Lebede

Ingrediente

  • 4 oua
  • 190 grame faina
  • 150 ml ulei
  • 375 ml apa
  • sare
  • frisca (la plic+ 150 ml lapte)
  • crema de vanilie (Darling + 250 ml lapte)
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Intr un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se pune toata faina. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.

Intr o tava tapetata cu hartie de copt sau putin unt, punem aluatul in forma de gogosica sau baton (daca vrem sa facem eclere). Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s au rumenit sunt gata.

Pentru gatuturi facem forma literei S din acelasi aluat (puteti sa folositi o punguta pentru a i da mai repede forma). Intre timp pregatim frisca si crema de vanilie conform informatiilor de pe plic.

Incepem asamblarea: taiem gogoselele pe jumatate.

Adaugam fiecarei gogosele crema de vanilie si frisca, punem si gatutul, iar aripile se formeaza din capacul (gogoselii) taiat pe jumatate sau mai mic. Le dam la frigider pentru cateva minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand sunt servite.

Aceste prajiturele au foarte mare priza la "public". Necesita ceva timp pregatirea, dar credeti ma ca merita efortul !!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca