Apa (500 ml) se pune la fiert, se cantareste nuca de cocos. Se aseaza intr-un vas de sticla. Inainte de a incepe apa sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste nuca de cocos. Se lasa sa stea asa circa 10-15 minute, apoi se strecoara prin tifon, in alt vas. Se aduna tifonul si se strange bine (se stoarce ca si rufele cand le stoarceti cu mana) ca sa scoatem excesul de apa din nuca. Va rezulta in vas, un lichid alb, laptos.
Inainte de a va apuca de strecurat nuca puneti din nou la foc, de data asta, 750 ml apa. Nuca de cocos, stoarsa, o puneti inapoi in primul vas. Cand a doua tura de apa este pe punctul de a incepe sa fiarba, se ia jos de pe foc si se pune peste nuca de cocos. Se lasa sa stea 10-15 minute (eu am lasat 15 minute de fiecare data).
Se procedeaza la fel... strecurat si stors. Lichidele obtinute se amesteca intre ele si se obtine un litru de lapte de nuca de cocos, care are o aroma deosebita.
Nu este tare aromat, in grisul cu lapte nu s-a simtit gustul de cocos... este un lapte care se foloseste foarte mult in bucataria braziliana, la o gramada de dulciuri si mancaruri.
Daca laptele se lasa pentru cateva ore nemiscat, la suprafata lui se aduna un strat de crema, care se poate folosi la aromarea unor dulciuri (aromare foarte slaba) sau se poate amesteca laptele, si crema se dizolva inapoi in lichid.
Laptele se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte, salam de biscuiti de post, sau la orice mancare sau prajitura care necesita lapte si vreti sa fie de post.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii