Se pune laptele la fiert cu vanilia. Separat se bat albusurile cu 100 g zahar pana se face spuma deasa si tare. Dupa ce laptele a dat in clocot se lasa focul mai mic incat clocotele sa fie mai potopite.
Cu o lingura de masa muiata in apa rece se ia albus, se netezeste suprafata si se impinge usor in lapte. Nu se pun mai mult de 4-5 bulgarasi ca sa aiba unde sa fiarba. Se tin un minut pe fiecare parte, se scot cu o lingura cu gauri si se aseaza pe platou.
Cand tot albusul este fiert se freaca galbanusurile cu restul de zahar si se toarna putin cate putin laptele strecurat amestecand bine. Se pune din nou la foc moale, amestecand mereu sa nu se prinda, pana se leaga crema ca o smantana.
Dupa ce crema este gata, se lasa sa se racoreasca, se incorporeaza romul si se toarna in vasul care va fi servit la masa; deasupra se pun bulgarasi de albus.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii