Se pune laptele la fiert cu vanilia. Separat se bat albusurile cu 100 g zahar pana se face spuma deasa si tare. Dupa ce laptele a dat in clocot se lasa focul mai mic incat clocotele sa fie mai potopite.
Cu o lingura de masa muiata in apa rece se ia albus, se netezeste suprafata si se impinge usor in lapte. Nu se pun mai mult de 4-5 bulgarasi ca sa aiba unde sa fiarba. Se tin un minut pe fiecare parte, se scot cu o lingura cu gauri si se aseaza pe platou.
Cand tot albusul este fiert se freaca galbanusurile cu restul de zahar si se toarna putin cate putin laptele strecurat amestecand bine. Se pune din nou la foc moale, amestecand mereu sa nu se prinda, pana se leaga crema ca o smantana.
Dupa ce crema este gata, se lasa sa se racoreasca, se incorporeaza romul si se toarna in vasul care va fi servit la masa; deasupra se pun bulgarasi de albus.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPentru ca merii din livada noastra de la tara au fost incarcati cu mere, anul acesta si pentru ca merele nu au rezistat pana...
Mere la borcan pentru iarna, fara zaharAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii