Lamaita

Complexitate
redusa
Lamaita

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g faina
  • -200 g alune (nuci, migdale) macinate
  • -250 g unt, la temperatura camerei
  • -125 g zahar pudra
  • -1 varf sare
  • Nota: Puteti schimba proportia de faina si alune, cu mentiunea ca pentru o portie aveti nevoie in total de 400 g (faina + alune)
  • Crema:
  • -coaja rasa si zeama de la 3 lamai
  • -300 g zahar
  • -4 oua intregi
  • -4 linguri faina

Mod de preparare

Blat:
Tapetati o tava, inclusiv peretii laterali, cu hartie de copt si preancalziti cuptorul la 180 grade. Mixati bine untul cu zaharul pudra pana se spumeaza. Adaugati restul ingredientelor si mixati in continuare pana la omogenizare.

Intindeti aluatul obtinut in tava, prin presare cu mana, radicand o margine de circa 2 cm, de jur imprejurul tavii. Dati la cuptorul incins, pentru circa 10min, la 180 grade sau pana ce blatul este aproape copt si are fermitate.

Crema:
In acest timp pregatiti crema, mixand toate ingredientele enumerate, pana la omogenizare. Turnati compozitia peste aluatul din tava si repuneti tava la cuptor pentru inca 15-16 min sau pana ce crema devine tare, ca o gelatina inchegata.

Pudrati cu zahar praf, imediat ce scoateti prajitura din cuptor pentru a se carameliza putin de la caldura acesteia si a forma o crusta mai intarita. Lasati sa se racesca complet, pudrati din nou cu zahar praf si serviti feliata.


Eu asa o aveam trecuta in caietul mamei mele, dar dupa unii autori mai "modernisti" este cunoscuta sub denumirea de "LEMON SQUARES"

Oricum ar fi denumirea ei, va asigur ca prajitura este buna si merita facuta, cu atat mai mult ca se pregateste si foarte repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme