Blat:
Tapetati o tava, inclusiv peretii laterali, cu hartie de copt si preancalziti cuptorul la 180 grade. Mixati bine untul cu zaharul pudra pana se spumeaza. Adaugati restul ingredientelor si mixati in continuare pana la omogenizare.
Intindeti aluatul obtinut in tava, prin presare cu mana, radicand o margine de circa 2 cm, de jur imprejurul tavii. Dati la cuptorul incins, pentru circa 10min, la 180 grade sau pana ce blatul este aproape copt si are fermitate.
Crema:
In acest timp pregatiti crema, mixand toate ingredientele enumerate, pana la omogenizare. Turnati compozitia peste aluatul din tava si repuneti tava la cuptor pentru inca 15-16 min sau pana ce crema devine tare, ca o gelatina inchegata.
Pudrati cu zahar praf, imediat ce scoateti prajitura din cuptor pentru a se carameliza putin de la caldura acesteia si a forma o crusta mai intarita. Lasati sa se racesca complet, pudrati din nou cu zahar praf si serviti feliata.
Eu asa o aveam trecuta in caietul mamei mele, dar dupa unii autori mai "modernisti" este cunoscuta sub denumirea de "LEMON SQUARES"
Oricum ar fi denumirea ei, va asigur ca prajitura este buna si merita facuta, cu atat mai mult ca se pregateste si foarte repede.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...
Cheesecake cu lamaie si mentaIarna apreciem mancarurile satioase si daca va plac raciturile cu picioare de porc va recomand o alta reteta, de data asta...
Reteta de picioare de porc cu coriandruO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii