Lamaita

Complexitate
redusa
Lamaita

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g faina
  • -200 g alune (nuci, migdale) macinate
  • -250 g unt, la temperatura camerei
  • -125 g zahar pudra
  • -1 varf sare
  • Nota: Puteti schimba proportia de faina si alune, cu mentiunea ca pentru o portie aveti nevoie in total de 400 g (faina + alune)
  • Crema:
  • -coaja rasa si zeama de la 3 lamai
  • -300 g zahar
  • -4 oua intregi
  • -4 linguri faina

Mod de preparare

Blat:
Tapetati o tava, inclusiv peretii laterali, cu hartie de copt si preancalziti cuptorul la 180 grade. Mixati bine untul cu zaharul pudra pana se spumeaza. Adaugati restul ingredientelor si mixati in continuare pana la omogenizare.

Intindeti aluatul obtinut in tava, prin presare cu mana, radicand o margine de circa 2 cm, de jur imprejurul tavii. Dati la cuptorul incins, pentru circa 10min, la 180 grade sau pana ce blatul este aproape copt si are fermitate.

Crema:
In acest timp pregatiti crema, mixand toate ingredientele enumerate, pana la omogenizare. Turnati compozitia peste aluatul din tava si repuneti tava la cuptor pentru inca 15-16 min sau pana ce crema devine tare, ca o gelatina inchegata.

Pudrati cu zahar praf, imediat ce scoateti prajitura din cuptor pentru a se carameliza putin de la caldura acesteia si a forma o crusta mai intarita. Lasati sa se racesca complet, pudrati din nou cu zahar praf si serviti feliata.


Eu asa o aveam trecuta in caietul mamei mele, dar dupa unii autori mai "modernisti" este cunoscuta sub denumirea de "LEMON SQUARES"

Oricum ar fi denumirea ei, va asigur ca prajitura este buna si merita facuta, cu atat mai mult ca se pregateste si foarte repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort Anamaria
Bucataras.RO

Tort Anamaria

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

Tort Anamaria
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola