La Vie En Rose

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de lapte
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • o fiola de vanilie
  • o lingura coaja de lamaie
  • Pt crema:
  • 1 kg de capsuni
  • 2 plicuri de budinca de capsuni
  • 800 ml lapte
  • Pt jeleu:
  • 2 plicuri Tort-jelee rosu
  • 8 linguri de zahar
  • 500 suc de capsuni/apa
  • Pt ornat:
  • 1 plic de frisca
  • 150 ml lapte
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • alune de padure
  • capsuni

Mod de preparare

Blatul:
Se fierbe apa si zaharul pana se topeste zaharul si se obtine un sirop.

Se bat albusurile spuma tare-eu adaug intotdeauna cateva picaturi de otet, apoi se adauga siropul in fir subtire. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.

Peste albusurile batute spuma se pun galbenusurile, vanilia, praful de copt stins in laptele caldut, faina in ploaie si coaja de lamaie. Am mai adaugat cateva picaturi de colorant rosu, spre rusinea mea, caci am vrut sa folosesc zeama de sfecla rosie, ca tocmai cumparasem un borcan special pt. asta, dar mi-a fost frica... daca nu mai crestea blatul si puneam prea multa zeama? Asa ca nu m-am mai chinuit si am pus colorant...

Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu unt si hartie de copt. Se coace la foc moderat aprox. 20-25 de min.

Reteta de blat am luat-o de la Teo de vreo 2 ani de zile si fac mereu blatul acesta, e foarte pufos.

Dupa ce se raceste, se taie in trei...

Pt. crema:
Cele doua plicuri de budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic cu doar 800 ml de lapte si in loc de 4 linguri de zahar, cred ca am pus 8... cu toate acestea, ajutorul de bucatar mi-a spus ca as mai fi putut pune... Am pus folie peste budinca sa nu prinda pojghita si am dat-o la rece.

Pt. jeleu:
Na, ce sa fac daca tot dupa plic m-am ghidat? Faceti la fel. Cele doua plicuri de tort jelee se amesteca tot cu 8 lg de zahar si 500 ml apa, ca suc de capsuni n-am mai apucat sa fac...

Asamblarea:
Se taie blatul de tort in trei... cu un cutit foarte bine ascutit, ca fierastraul de torturi n-a putut sa patrunda-ntransul... e foarte pufos, v-am spus si elastic...

Apoi, se aseaza primul blat in tava.

Am dat la blender o mana de capsuni si cu pireul rezultat am insiropat primul blat. Apoi am feliat capsuni si am asezat frumos feliile pe toata suprafata blatului.

Am rasturnat budinca, niveland-o frumos.

Am pus al doilea blat peste budinca, am insiropat cu pireul de capsuni, am pus iar felii de capsuni pe toata suprafaa blatului si am rasturnat jeleul peste ele. A cam intrat in blat jeleul...

Am asezat si al treilea blat peste jeleu si am lasat tortul la frigider pana a doua zi.

Ornarea:
Am batut frisca cu laptele, am adaugat zaharul vanilat si zaharul si cand s-a intarit am pus frisca intr-un posh si am ornat tortul... prima data am intins-o cu cutitul meu de silicon...

Patru capsuni mari si frumoase se taie in trei si se pun in cele 4 puncte cardinale ale tortului sub un mot de frisca feliile, altfel nu stau asa falnice si mandre; -)))

In mijlocul feliilor, pe un mot de frisca se pune o aluna de padure cu tot cu coaja.

Eu am blenduit celelalte alune, nu mai multe de-un pumn si le-am presarat pe suprafata tortului.

Lateralele tortului sau bordura am decorat-o cu felii de capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval

După o rețetă italienească.

Aperitiv tarta de cartofi cu sunca si cascaval
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia