Kis Kurtos

Complexitate
redusa
Kis Kurtos

Ingrediente

  • Avem nevoie ptr aluat de urmatoarele :
  • 1 kg faina (eu pun 1/2 faina alba si 1/2 faina retes)
  • unt de marimea unei nuci
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 2 zahar vanilat
  • 2 maini de zahar
  • 1 buc de drojdie proaspata
  • lapte
  • 2 maini de ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas mai adanc si se face o gaura in el. Intr-un pic de lapte caldut desfacem drojdia, punem praful de sare, zaharul vanilat si-l punem in faina in cuibul format si amestecam cu putina faina si obtinem astfel plamadeala care o lasam sa dospeasca.

Dupa ce a dospit punem galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si inca un pic de lapte caldut pana obtinem o coca mai moale , sa nu fie foarte vartoasa si incepem sa framantam. Inainte de a termina de framantat adaug si cele 2 maini de ulei cu care mai framant un pic pana apare prima besica in aluat. Il las la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit il pun pe masa, il adun un pic, nu il las labartat , si taiem din el fasii late cam de un deget si jumate. Aceste fasii se ruleaza pe bucatile ce cocean de porumb pe care in prealabil le-am uns cu ulei si le lasam asa sa mai stea cam 15 minute. Dupa cele 15 minute ungem cu ulei aluatul rulat pe cocean si il tavalim prin nuca macinata amestecata cu zahar.

Atentie o parte sa nu o tavaliti prin nuca deoarece cand il puneti in tava si apoi in cuptor la copt nuca si zaharul se ard si se innegreste. In loc de ulei la uns aluatul rulat mai putem folosi lapte amestecat cu zahar si apoi dat prin nuca (eu am ales varianta cu uleiul e mai comod ) Laughing

Se mai poate tavali si prin nuca de cocos amestecat cu zahar. Dupa ce le-am tavalit prin ce am vrut Wink le asezam in tava unsa cu ulei si o dam la cuptor. Cand sunt coapte le scoatem si extragem betele din kurtos le punem pe un prosop le acoperim cu un altul si mai punem deasupra o bucata de nailon si iar un prosop deasupra si asa le lasam pana racesc.(asta daca nu ai copii prin preajma ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Taitei de casa
3
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Prajitura Budapesta
5
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Parteneri
Sirop de soc
Bucataras.RO

Sirop de soc

Zilele acestea am adunat niște flori frumoase de la socul din grădina mamei soacre și ne-am împărțit munca. Eu am...

Sirop de soc
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere