Se pune faina intr-un vas mai adanc si se face o gaura in el. Intr-un pic de lapte caldut desfacem drojdia, punem praful de sare, zaharul vanilat si-l punem in faina in cuibul format si amestecam cu putina faina si obtinem astfel plamadeala care o lasam sa dospeasca.
Dupa ce a dospit punem galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si inca un pic de lapte caldut pana obtinem o coca mai moale , sa nu fie foarte vartoasa si incepem sa framantam. Inainte de a termina de framantat adaug si cele 2 maini de ulei cu care mai framant un pic pana apare prima besica in aluat. Il las la dospit.
Dupa ce aluatul a dospit il pun pe masa, il adun un pic, nu il las labartat , si taiem din el fasii late cam de un deget si jumate. Aceste fasii se ruleaza pe bucatile ce cocean de porumb pe care in prealabil le-am uns cu ulei si le lasam asa sa mai stea cam 15 minute. Dupa cele 15 minute ungem cu ulei aluatul rulat pe cocean si il tavalim prin nuca macinata amestecata cu zahar.
Atentie o parte sa nu o tavaliti prin nuca deoarece cand il puneti in tava si apoi in cuptor la copt nuca si zaharul se ard si se innegreste. In loc de ulei la uns aluatul rulat mai putem folosi lapte amestecat cu zahar si apoi dat prin nuca (eu am ales varianta cu uleiul e mai comod ) Laughing
Se mai poate tavali si prin nuca de cocos amestecat cu zahar. Dupa ce le-am tavalit prin ce am vrut Wink le asezam in tava unsa cu ulei si o dam la cuptor. Cand sunt coapte le scoatem si extragem betele din kurtos le punem pe un prosop le acoperim cu un altul si mai punem deasupra o bucata de nailon si iar un prosop deasupra si asa le lasam pana racesc.(asta daca nu ai copii prin preajma ).
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii