Ingrediente
● 5 oua |
● 320g zahar |
● 270g faina |
● 3 lingurite praf de copt |
● o priza de sare |
● 5 linguri de cacao |
● 200ml de apa |
● 300g unt lichid |
● 200g ciocolata amaruie rasa |
● Glazura: |
● 200ml smintina lichida dulce |
● 2 linguri de expresso |
● 200g ciocolata amaruie |
● 100g nuca de cocos |
Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade celsius. Ouale se freaca spuma cu zaharul. Se adauga ingredientele uscate si dupa aia ingredientele lichide. Compozitia este pentru o tava de aprox 40x35, daca e mai mare se pot modifica cantitatile. Se coace la cuptor aprox. 10-15 minute (sa nu se usuce).
Glazura se toarna pe deasupra (adica smintina se incalzeste la foc mic ca sa se topeasca ciocolata, se adauga expresso). Nuca de cocos se presara pe deasupra.
Se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Karleksmums (Prajitura Suedeza cu Ciocolata si Nuca de Cocos)" nu uita sa ii faci un review.
Glazura se toarna pe deasupra (adica smintina se incalzeste la foc mic ca sa se topeasca ciocolata, se adauga expresso). Nuca de cocos se presara pe deasupra.
Se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Karleksmums (Prajitura Suedeza cu Ciocolata si Nuca de Cocos)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
clarisa_sweden
• 29.04.2010 21:57:54
numai ca nu se foloseste smantana .......in loc de smanatana se foloseste unt sau margarina care se topeste cu ness sau depinde ce doriti.
clarisa_sweden
• 29.04.2010 21:54:04
Kärleksmums te-am ajutat sa pui punctuletele pe a:) .
Sa stiti dragii mei ca aceasta prajitura esti foarte buna.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 14.05.2010 08:04:51
Clasisa, merci ca m-ai ajutat, sa stii, bineinteles, ca prajitura am luat-o de pe un blog al unei bucatarese suezeze, foarte cunoscuta la voi,eu am facut-o cum am gasit-o, dar oricum e buna