Albusurile se bat spuma cu 200 g de zahar. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga faina, praful de copt, vanilia. Se pun in tava tapetata cu hirtie, un rind de albus, unul de galbenus, altul de albus, iar unul de galbenus, ultimul de albus. In total trei de albusuri si intre ele doua de galbenusuri.
Se coace la cuptorul incalzit la 170 de grade, 15-20 minute. Se rastoarna pe un servet presarat cu zahar si cu ajutorul unui cutit se dezlipeste hirtia. Se lasa la racit. Se taie in doua. Un blat se aseaza pe un platou, se unge cu gem si se pune frisca, se aseaza cel de al doilea blat care se pudreaza cu zahar pudra.
Se da la rece.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii