Jeleu Din Morcovi

Complexitate
redusa
Jeleu Din Morcovi

Ingrediente

  • 500 gr morcovi
  • 500 gr zahar
  • 100 ml apa rece
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 sticlute esenta lamaie sau fistic
  • 1 plic gelatina alba fin maruntita (30 gr)
  • 2 lamai
  • cocos

Mod de preparare

Curatam si spalam morcovii. Ii dam pe razatoarea mica si ii amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 3 ore.

In acest timp, mai amestecam din cand in cand.

Dupa cele 3 ore adaugam 100 ml apa rece, 3 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la cele 2 lamai si cele 2 sticlute de esenta de lamaie (sau fistic), amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.

Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa se inmoaie. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatina(atentie sa nu fiarba! ! ! ) si o adaugam la compozitia de mai sus. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora. Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi.

Bulgarasii se dau prin nuca de cocos sau zahar. Se pastreaza la rece.

Pofta Buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
5
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa