Se amesteca faina, grisul, drojdia, iaurt si apa calduta, se acopera si se lasa la loc cald circa 2 ore sa fermenteze. Separat se prepara pe foc un sirop din zahar si apa cand fierbe se ia de pe foc si se adauga cardamomul si sofranul
Se pune ulei intr-o cratita, eu am improvizat instrumentul cu care am facut spiralele, am folosit cutia de plastic de la mustar, am umplut-o cu aluat si cand uleiul este fierbinte se fac spirale sau alte forme din aluat, se prajesc, nu foarte tare pana cand au o culoare maroniu deschis si apoi se pun in siropul de zahar si se lasa circa 2 minute, se servesc calde, sunt minunate.
Jalebi sunt gogosele dulci cu aroma de cardamom ce se servesc cu chai sau se pot servi si cu sarat, sunt parfumate si crocante si au un gust rafinat, se prepara cu ocazia sarbatorilor religioase dar e si un dulce ce se vinde des pe strada.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii