Ingrediente

Pt rondele:
220 gr faina
180 gr unt
100 gr nuci macinate
70 gr zahar pudra
1 vf de cutit sare
vanilie
Crema:
250 - 300 gr unt rece
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Untul se freaca cu zaharul, sarea, vanila, 2 min . Se adauga faina si nucile macinate, se amesteca fara a se framanta apoi se da la rece cateva ore.

Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie rondele cu un pahar trecut prin faina. Se coc in tava la foc potrivit dar sa nu se rumeneasca. Coapte se lipesc cate 2 cu crema iar marginile se dau prin nuca macinata.

Crema: untul rece se freaca spuma.
Apoi:
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
se pun toate pe foc mic si se amesteca pana siropul incepe sa fiarba.

Se lasa 5-6 min, apoi se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o l-ra de unt.
Deasupra se toarna glazura de ciocolata.

In loc de crema, rondelele se pot lipi si cu gem sau dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Islere" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elena.elena
•  22.12.2013 00:56:21

Pupi anul acesta o sa incerc si cu gem :)

pupi
•  07.09.2008 10:59:21

ai incercat in loc de crema sa folosesti un gem acrisor? de pilda u gem de zmeura sau de caise?
eu asa fac islerele si ies mult mai bune decit cele cu crema si sint si mai rapid de facut. In loc de nuca ( daca nu am ) mai pun alune si sint super bune.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Islere