Untul se freaca cu zaharul, sarea, vanila, 2 min . Se adauga faina si nucile macinate, se amesteca fara a se framanta apoi se da la rece cateva ore.
Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie rondele cu un pahar trecut prin faina. Se coc in tava la foc potrivit dar sa nu se rumeneasca. Coapte se lipesc cate 2 cu crema iar marginile se dau prin nuca macinata.
Crema: untul rece se freaca spuma.
Apoi:
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
se pun toate pe foc mic si se amesteca pana siropul incepe sa fiarba.
Se lasa 5-6 min, apoi se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o l-ra de unt.
Deasupra se toarna glazura de ciocolata.
In loc de crema, rondelele se pot lipi si cu gem sau dulceata.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii