Untul se freaca cu zaharul, sarea, vanila, 2 min . Se adauga faina si nucile macinate, se amesteca fara a se framanta apoi se da la rece cateva ore.
Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie rondele cu un pahar trecut prin faina. Se coc in tava la foc potrivit dar sa nu se rumeneasca. Coapte se lipesc cate 2 cu crema iar marginile se dau prin nuca macinata.
Crema: untul rece se freaca spuma.
Apoi:
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
se pun toate pe foc mic si se amesteca pana siropul incepe sa fiarba.
Se lasa 5-6 min, apoi se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o l-ra de unt.
Deasupra se toarna glazura de ciocolata.
In loc de crema, rondelele se pot lipi si cu gem sau dulceata.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii