Ingrediente

Pt rondele:
220 gr faina
180 gr unt
100 gr nuci macinate
70 gr zahar pudra
1 vf de cutit sare
vanilie
Crema:
250 - 300 gr unt rece
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Untul se freaca cu zaharul, sarea, vanila, 2 min . Se adauga faina si nucile macinate, se amesteca fara a se framanta apoi se da la rece cateva ore.

Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie rondele cu un pahar trecut prin faina. Se coc in tava la foc potrivit dar sa nu se rumeneasca. Coapte se lipesc cate 2 cu crema iar marginile se dau prin nuca macinata.

Crema: untul rece se freaca spuma.
Apoi:
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
se pun toate pe foc mic si se amesteca pana siropul incepe sa fiarba.

Se lasa 5-6 min, apoi se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o l-ra de unt.
Deasupra se toarna glazura de ciocolata.

In loc de crema, rondelele se pot lipi si cu gem sau dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Islere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elena.elena
•  22.12.2013 00:56:21

Pupi anul acesta o sa incerc si cu gem :)

pupi
•  07.09.2008 10:59:21

ai incercat in loc de crema sa folosesti un gem acrisor? de pilda u gem de zmeura sau de caise?
eu asa fac islerele si ies mult mai bune decit cele cu crema si sint si mai rapid de facut. In loc de nuca ( daca nu am ) mai pun alune si sint super bune.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Islere