Inimioare cu blat din fulgi de mei

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Inimioare cu blat din fulgi de mei

Ingrediente

  • (tava 22cm/27 cm)
  • blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu varf de fulgi de mei
  • 2 linguri rase de amidon din porumb
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
  • umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • 2-3 clementine
  • Decor:
  • 1 clementina

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste. Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute (sa se inmoaie un pic fulgii de mei)
Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie. Se toarna peste albusul cu fulgi de mei si se amesteca cu o spatula, usor, pana la omogenizare. Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt, in cuptorul preincalzit, cca 20 minute, primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mediu.
Se dezlipeste blatul de pe hartie si se asaza intr-o forma dreptunghiulara cu margini reglabile, potrivim la dimensiune.
Se curata clementinele de coaja, se feliaza, apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marie si se toarna peste blatul din forma. Se da la rece cel putin o ora. Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina. Este o prajitura absolut deosebita, cu un blat deosebit, delicat, cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Reţetă de preparare a papanaşilor
5
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Parteneri
Rulada de carne tocata la cuptor
Bucataras.RO

Rulada de carne tocata la cuptor

Am găsit rețeta într-o revistă de pe aici, doar ouăle fierte le-am pus eu în plus ca să semene cu drob....

Rulada de carne tocata la cuptor
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj