Inghetata Mars cu Sos de Ciocolata Snickers

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 6 batoane mici Mars (150g)
  • 1 cana de lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar
  • 4 galbenusuri Pentru sos:
  • 175 g ciocolata menaj
  • 2 batoane mici Snickers
  • 50 g zahar
  • 150 ml apa/frisca lichida Pentru bolul de portocala:
  • 2 portocale
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml suc de portocala
  • 3 lingurite zahar

Mod de preparare

Inghetata:
Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele. Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon.

Bateti galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Bateti amestecul de lapte cald - al meu s-a racit pe balcon, ca a fost frig - putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.

Turnati intr-o forma si puneti la congelator. Tot intr-o cutie de inghetata am pus. Dupa o ora scoateti si mixati. Dati din nou la congelator.

Sosul:
Nu am avut decat o ciocolata amaruie cu alune de la Heidi, de 90 de g si am mai gasit prin dulapul cu dulciuri trei bucatele de ciocolata Kandia cu lapte. . . deci vreo 100g, plus cele doua batoane mici de Snickers. Am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele. Am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa. Si asa a fost! putin cate putin sa vad daca e necesara toata, din moment ce nu am avut cantitatea de ciocolata suficienta.

Am fiert la foc iute cca 20 de min.

Prepararea bolului de portocala:
Plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat. Am vrut sa fie dulce, ca sa pot manca feliile de portocala dupa aceea, hi, hi, hi! ! !

Doua portocale am folosit pe care le-am crestat dupa ce le-am taiat rondele si le-am aranjat frumos peste folia alimentara pusa in bol, am turnat gelatina peste ele, apoi am pus alta folie si alt bol gol ca sa se inchege mai bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Chisca umpluta cu crupe albe
3
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Bucataras.RO

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura! "Bunatati pentru Craciun"

Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing