Inghetata Mars cu Sos de Ciocolata Snickers

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata:
  • 6 batoane mici Mars (150g)
  • 1 cana de lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar
  • 4 galbenusuri Pentru sos:
  • 175 g ciocolata menaj
  • 2 batoane mici Snickers
  • 50 g zahar
  • 150 ml apa/frisca lichida Pentru bolul de portocala:
  • 2 portocale
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml suc de portocala
  • 3 lingurite zahar

Mod de preparare

Inghetata:
Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele. Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon.

Bateti galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Bateti amestecul de lapte cald - al meu s-a racit pe balcon, ca a fost frig - putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.

Turnati intr-o forma si puneti la congelator. Tot intr-o cutie de inghetata am pus. Dupa o ora scoateti si mixati. Dati din nou la congelator.

Sosul:
Nu am avut decat o ciocolata amaruie cu alune de la Heidi, de 90 de g si am mai gasit prin dulapul cu dulciuri trei bucatele de ciocolata Kandia cu lapte. . . deci vreo 100g, plus cele doua batoane mici de Snickers. Am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele. Am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa. Si asa a fost! putin cate putin sa vad daca e necesara toata, din moment ce nu am avut cantitatea de ciocolata suficienta.

Am fiert la foc iute cca 20 de min.

Prepararea bolului de portocala:
Plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat. Am vrut sa fie dulce, ca sa pot manca feliile de portocala dupa aceea, hi, hi, hi! ! !

Doua portocale am folosit pe care le-am crestat dupa ce le-am taiat rondele si le-am aranjat frumos peste folia alimentara pusa in bol, am turnat gelatina peste ele, apoi am pus alta folie si alt bol gol ca sa se inchege mai bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Bucataras.RO

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti