Inghetata Malaga ( in Doua Variante )

Complexitate
redusa
Inghetata Malaga ( in Doua Variante )

Ingrediente

  • varianta 1 (reteta doar cu galbenusuri) :
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-160 lapte proaspat
  • 100-150 g zahar
  • 2 lingurite de zahar vanilat
  • 2 lingurite de rom pentru prajituri (nu esenta)
  • 100 g (sau mai mult) stafide
  • varianta 2 (cu galbenuse si albuse)
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 albusuri batute spuma
  • 200 ml frisca lichida
  • 100-150 ml (cca) lapte
  • vanilie (optional)
  • 2 lingurite de rom pentru prajituri
  • stafide cca 100 g

Mod de preparare

Varianta 1 (reteta doar cu galbenusuri):

- lasati stafidele in rom in timp ce pregatiti compozitia pentru inghetata
- daca hotariti sa folositi masina de inghetata puneti vasul in congelator asa cum scrie in cartea tehnica cu cel putin 8 ore inainte, eu l-am lasat 24 ore, vara 8 ore nu sunt suficiente.
- amestecati galbenusurile cu zaharul pina cind obtineti o crema umflata, eu am folosit totul crud dar daca vreti puteti sa faceti aceasta operatiune la bain marie eventual folosind un termometru de bucatarie verificind pina cind crema ajunge la cca 80°c
- adaugati frisca lichida (nu trebuie sa o bateti) si laptele, stafidele si romul
- varsati compozitia in masina de inghetata si urmariti indicatiile din carte
- varsati inghetata chiar daca nu e foarte solida (daca compozitia nu a fost suficient de rece sau in casa e prea cald nu reuseste sa se inchege bine) intr-un vas pe care il puneti citeva ore sau mai putin in congelator pina cind obtineti o inghetata la consistenta dorita

Varianta 2 (cu galbenusuri si albusuri)
- puneti vasul masinii in congelator cu 8-24 ore inainte
- puneti stafidele la inmuiat in rom
- amestecati cu mixerul galbenusurile cu zaharul (daca vreti puteti sa o faceti la bain marie)
- adaugati frisca, laptele, vanilia si albusele
- amestecati si adaugati romul si stafidele
- versati totul in masina si lasati-o sa lucreze 30 minute
- varsati compozitia obtinuta intr-un vas si mai lasati un timp in congelator

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca