Inghetata Malaga ( in Doua Variante )

Complexitate
redusa
Inghetata Malaga ( in Doua Variante )

Ingrediente

  • varianta 1 (reteta doar cu galbenusuri) :
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-160 lapte proaspat
  • 100-150 g zahar
  • 2 lingurite de zahar vanilat
  • 2 lingurite de rom pentru prajituri (nu esenta)
  • 100 g (sau mai mult) stafide
  • varianta 2 (cu galbenuse si albuse)
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 albusuri batute spuma
  • 200 ml frisca lichida
  • 100-150 ml (cca) lapte
  • vanilie (optional)
  • 2 lingurite de rom pentru prajituri
  • stafide cca 100 g

Mod de preparare

Varianta 1 (reteta doar cu galbenusuri):

- lasati stafidele in rom in timp ce pregatiti compozitia pentru inghetata
- daca hotariti sa folositi masina de inghetata puneti vasul in congelator asa cum scrie in cartea tehnica cu cel putin 8 ore inainte, eu l-am lasat 24 ore, vara 8 ore nu sunt suficiente.
- amestecati galbenusurile cu zaharul pina cind obtineti o crema umflata, eu am folosit totul crud dar daca vreti puteti sa faceti aceasta operatiune la bain marie eventual folosind un termometru de bucatarie verificind pina cind crema ajunge la cca 80°c
- adaugati frisca lichida (nu trebuie sa o bateti) si laptele, stafidele si romul
- varsati compozitia in masina de inghetata si urmariti indicatiile din carte
- varsati inghetata chiar daca nu e foarte solida (daca compozitia nu a fost suficient de rece sau in casa e prea cald nu reuseste sa se inchege bine) intr-un vas pe care il puneti citeva ore sau mai putin in congelator pina cind obtineti o inghetata la consistenta dorita

Varianta 2 (cu galbenusuri si albusuri)
- puneti vasul masinii in congelator cu 8-24 ore inainte
- puneti stafidele la inmuiat in rom
- amestecati cu mixerul galbenusurile cu zaharul (daca vreti puteti sa o faceti la bain marie)
- adaugati frisca, laptele, vanilia si albusele
- amestecati si adaugati romul si stafidele
- versati totul in masina si lasati-o sa lucreze 30 minute
- varsati compozitia obtinuta intr-un vas si mai lasati un timp in congelator

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Omleta cu legume si salam
Bucataras.RO

Omleta cu legume si salam

Omleta ... un preparat banal as spune desi combinatiile sunt atit de multe ... Perfect pentru micul dejun ! Eu am preparat...

Omleta cu legume si salam
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola