Inghetata de zmeura in cornet de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de zmeura in cornet de casa

Ingrediente

  • Inghetata de zmeura:
  • INGREDIENTE: 450gr zmeura congelata sau proaspata (aici congelata),
  • 350gr iaurt cu gust de zmeura,
  • 2 galbenusuri,
  • 4 linguri cu varf cu zahar tos,
  • 125 ml suc proaspat de zmeura (sucul care se strange in vasul cu zemura)
  • Cornetele:
  • INGREDIENTE: 200gr aluat de foietaj,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita faina,
  • 1 lingurita colorant rosu,
  • 4 linguri cu varf zahar tos
  • Bezelele:
  • INGREDIENTE: 2 albusuri,
  • 1 lingurita colorant rosu,
  • 4 linguri cu varf zahar tos

Mod de preparare

Inghetata de zmeura:
PREPARARE:
1. Se face mai intai o crema: galbenusurile, zaharul si sucul de zmeura se pun pe bain-marie si se amesteca continuu pana se topeste zaharul iar amestecul este fierbinte.
2. Crema se amesteca cu iaurtul si cu fructele pasate cu blenderul. Totul se da prin sita.
3. Se da la congelator 3-4 ore amestecand din jumatate in jumatate de ora foarte bine.


Cornetele:
PREPARARE:
1. Aluatul de foietaj se dezgheata si se intinde in foaie foarte subtire, mai mult pe o latura (pentru ca atunci cand va fi rulat sa iasa un rulou mai gros).
2. Oul se bate cu faina si cu colorantul, apoi se unge foaia cu acest amestec. Se presara pe deasupra zahar din belsug.
3. Se ruleaza foaia foarte strans, cu grija sa nu se sparaga si se taie bucati cam de 1,5-2cm.
4. Se preseaza cu mana o bucata din rulou asezata cu taietura in sus si se intinde cu sucitorul foarte bine.
5. Pe cateva pahare mai inalte si mai subtiri se aseaza folie de aluminiu, apoi se imbraca cu foaia obtinuta ca mai sus.
6. Se dau la cuptor, cuptor preincalzit, foc moderat, pana se rumenesc foarte putin pe margini, aproximativ 30min.

Bezelele:
PREPARARE:
1. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare si cateva picaturi de zeama de lamiae, se adauga treptat zaharul. Se obtine compozitie de bezea.
2. Se amesteca usor cu colorantul, se pune amestecul intr-o punga, se fac forme pe foaie de copt/aluminiu, se infing scobitori de lemn si se dau la cuptor, foc foarte mic, cuptor preincalzit, aproximativ 3 ore, pana se usuca bine si se desprind usor de pe hartie.

Pofta buna!

Pentru ornarea farfuriei am folosit inca putin suc de zmeura (cam 2-3 linguri) amestecat cu ½ lingurita amidon si cu 1 lingura d ezahar., pe foc mic. Se face ca un sirop mai gros.

Puteti renunta desigur la colrantul alimentar. Cornetele se pot face in acelasi mod doar ca ungem foaia cu ou simplu batut, apoi presaram condimente (scortisoara – pontul lui Jamie), apoi presaram zahar din belsug. Iar bezele sunt foarte frumoasa si simple.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute