Inghetata de Visine

Complexitate
redusa
Inghetata de Visine

Ingrediente

  • 400 ml frisca
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 500gr visine
  • 150 gr zahar cu pectina
  • (poate fi folosit si zahar normal)

Mod de preparare

Visinele desamburite se pun la fiert impreuna cu zaharul cu pectina pentru 5 min.

Ouale si zaharul se fierb pe baie de apa pana se spumeaza
Frisca se bate spuma.

Peste frisca batuta spuma adaugam compozitia de ou si zahar rece, esenta de vanilie si visinele scurse de siropul format. Se amesteca bine si se pune in caserole la frigider. Dupa 4 ore se scoate si se mixeaza bine cu ajutorul robotului de bucatarie. Se tine la frigider pana in momentul serviri.

Eu am servit-o cu sirop de visine.
P. S: Cei care poftesc la o inghetata de visine pot folosi visine conservate la borcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc