Visinele desamburite se pun la fiert impreuna cu zaharul cu pectina pentru 5 min.
Ouale si zaharul se fierb pe baie de apa pana se spumeaza
Frisca se bate spuma.
Peste frisca batuta spuma adaugam compozitia de ou si zahar rece, esenta de vanilie si visinele scurse de siropul format. Se amesteca bine si se pune in caserole la frigider. Dupa 4 ore se scoate si se mixeaza bine cu ajutorul robotului de bucatarie. Se tine la frigider pana in momentul serviri.
Eu am servit-o cu sirop de visine.
P. S: Cei care poftesc la o inghetata de visine pot folosi visine conservate la borcan
Aveam demult salvata la favorite o reteta de prajitura de la Anamaria, insa abia acum i-a sosit randul. Bineinteles ca eu...
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilieDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii