Se pune intr-o oala laptele dulce fiert si racit, peste lapte se adauga smantana, 5 linguri de zahar, apoi se pune oala pe foc mic, amestecand mereu.
Se pun galbenusurile intr-un vas, 5 linguri de zahar,zaharul bourbon si se mixeaza pana totul devine o pasta.
Se adauga pasta de galbenusuri peste compozitia de pe foc si se continua omogenizarea pana cand compozitia ajunge la temperatura de circa 80 grade.Eu nu am un termometru asa ca am mare grija sa nu ajunga la fierbere deoarece compozitia se va taia.Se opreste focul si se da oala de pe aragaz.
Se mixeaza bananele si se pun in compozitie,se adauga dulceata de trandafiri,cam 3 linguri de petale de trandafiri zdrobite cu putin zahar si putina sare de lamaie,se omogenizeaza compozitia si se pune in vase care se dau la congelator.Intr-una din caserole se pun cele doua plicuri de cafea solubila,se omogenizeaza si se da la congelator.Aceasta caserola este pentru cei care iubesc cafeaua,ciocolata,nessul.
-Din cand in cand se mai scot vasele cu inghetata si se amesteca usor sa nu faca ace de gheata.Se poate servi dupa ce se ingheata complet.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAveam in plan de mult timp aceste cornuri si iata ca le-a venit randul. M-am inspirat de la Gaby_d (multumesc pentru reteta...
Desert cornuri BratislavaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii