Inghetata de trandafiri si banane

Postat pe: 13-07-2021
(0)

Ingrediente

10 galbenusuri
10 linguri zahar
2 litri lapte dulce,fiert si racit
1kg. dulceata de trandafiri
3 linguri mari de petale de trandafiri zdrobite
4 banane mari coapte
2 plicuri zahar bourbon
2 pliculete Jacobs 3 in 1,cafea solubila
1 kg.smantana grasime 30%.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

20 portii
Se pune intr-o oala laptele dulce fiert si racit, peste lapte se adauga smantana, 5 linguri de zahar, apoi se pune oala pe foc mic, amestecand mereu.

Se pun galbenusurile intr-un vas, 5 linguri de zahar,zaharul bourbon si se mixeaza pana totul devine o pasta.

Se adauga pasta de galbenusuri peste compozitia de pe foc si se continua omogenizarea pana cand compozitia ajunge la temperatura de circa 80 grade.Eu nu am un termometru asa ca am mare grija sa nu ajunga la fierbere deoarece compozitia se va taia.Se opreste focul si se da oala de pe aragaz.

Se mixeaza bananele si se pun in compozitie,se adauga dulceata de trandafiri,cam 3 linguri de petale de trandafiri zdrobite cu putin zahar si putina sare de lamaie,se omogenizeaza compozitia si se pune in vase care se dau la congelator.Intr-una din caserole se pun cele doua plicuri de cafea solubila,se omogenizeaza si se da la congelator.Aceasta caserola este pentru cei care iubesc cafeaua,ciocolata,nessul.

-Din cand in cand se mai scot vasele cu inghetata si se amesteca usor sa nu faca ace de gheata.Se poate servi dupa ce se ingheata complet.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Inghetata de trandafiri si banane" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la abetina

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata de trandafiri si banane