Inghetata de trandafiri si banane

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata de trandafiri si banane

Ingrediente

  • -10 galbenusuri;
  • -10 linguri zahar;
  • -2 litri lapte dulce,fiert si racit;
  • -1kg. dulceata de trandafiri;
  • -3 linguri mari de petale de trandafiri zdrobite;
  • -4 banane mari coapte;
  • -2 plicuri zahar bourbon;
  • -2 pliculete Jacobs 3 in 1,cafea solubila;
  • -1 kg.smantana grasime 30%.

Mod de preparare

Se pune intr-o oala laptele dulce fiert si racit, peste lapte se adauga smantana, 5 linguri de zahar, apoi se pune oala pe foc mic, amestecand mereu.

Se pun galbenusurile intr-un vas, 5 linguri de zahar,zaharul bourbon si se mixeaza pana totul devine o pasta.

Se adauga pasta de galbenusuri peste compozitia de pe foc si se continua omogenizarea pana cand compozitia ajunge la temperatura de circa 80 grade.Eu nu am un termometru asa ca am mare grija sa nu ajunga la fierbere deoarece compozitia se va taia.Se opreste focul si se da oala de pe aragaz.

Se mixeaza bananele si se pun in compozitie,se adauga dulceata de trandafiri,cam 3 linguri de petale de trandafiri zdrobite cu putin zahar si putina sare de lamaie,se omogenizeaza compozitia si se pune in vase care se dau la congelator.Intr-una din caserole se pun cele doua plicuri de cafea solubila,se omogenizeaza si se da la congelator.Aceasta caserola este pentru cei care iubesc cafeaua,ciocolata,nessul.

-Din cand in cand se mai scot vasele cu inghetata si se amesteca usor sa nu faca ace de gheata.Se poate servi dupa ce se ingheata complet.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Socată reţeta bunicii
5
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Parteneri
Desert cornuri Bratislava
Bucataras.RO

Desert cornuri Bratislava

Aveam in plan de mult timp aceste cornuri si iata ca le-a venit randul. M-am inspirat de la Gaby_d (multumesc pentru reteta...

Desert cornuri Bratislava
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola