Inghetata de Mango

Postat pe: 28-06-2011
(0)

Ingrediente

500 ml (2 cups) lapte de frisca
500 gr (16 oz) fructe congelate (eu am pus mango proaspat in general se folosesc fructe zemoase, congelate)
esenta de vanilie dupa gust
zahar dupa gust (am pus vreo 4 linguri)

Mod de preparare

Fructele daca sunt proaspete se mai adauga zahar la ele, atata cat sa nu fie foarte dulci, iar daca sunt congelate si cu zahar pe ele se lasa doar la decongelat (partial) si nu se mai adauga zahar.

Deci fructele se pun intr-un vas si cu blenderul de mana (food processor sau blender normal) se fac pasta dupa care se amesteca cu zaharul (daca e cazul) si cu laptele de frisca si vanilie si se pun la aparatul de inghetata. In lipsa acestuia, se aseaza intr-un vas si se da la congelator avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in inghetata ca sa nu faca ace de gheata.

Eu am pus deci la aparat si dupa 25 de minute a fost gata. Am asezat in paharele de hartie, am pus cate un betisor in fiecare paharel si am pus la congelator. Dupa inghetare am scos din pahare inghetata si am tras-o in ciocolata topita (nu am mai apucat sa fac poze la faza asta).

Restul de inghetata care a mai ramas am asezat-o in cupe de inghetata si am decorat-o cu ciocolata topita si nuci pisate grosier, deasupra.

Se poate face cu succes inghetata de zmeura, capsuni, fragi, piersici, caise in general toate fructele care sunt zemoase si aromate. Acelasi procedeu la oricare fruct vreti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Inghetata de Mango" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata de Mango