Inghetata de Mango

Complexitate
redusa
Inghetata de Mango

Ingrediente

  • 500 ml (2 cups) lapte de frisca
  • 500 gr (16 oz) fructe congelate (eu am pus mango proaspat in general se folosesc fructe zemoase, congelate)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • zahar dupa gust (am pus vreo 4 linguri)

Mod de preparare

Fructele daca sunt proaspete se mai adauga zahar la ele, atata cat sa nu fie foarte dulci, iar daca sunt congelate si cu zahar pe ele se lasa doar la decongelat (partial) si nu se mai adauga zahar.

Deci fructele se pun intr-un vas si cu blenderul de mana (food processor sau blender normal) se fac pasta dupa care se amesteca cu zaharul (daca e cazul) si cu laptele de frisca si vanilie si se pun la aparatul de inghetata. In lipsa acestuia, se aseaza intr-un vas si se da la congelator avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in inghetata ca sa nu faca ace de gheata.

Eu am pus deci la aparat si dupa 25 de minute a fost gata. Am asezat in paharele de hartie, am pus cate un betisor in fiecare paharel si am pus la congelator. Dupa inghetare am scos din pahare inghetata si am tras-o in ciocolata topita (nu am mai apucat sa fac poze la faza asta).

Restul de inghetata care a mai ramas am asezat-o in cupe de inghetata si am decorat-o cu ciocolata topita si nuci pisate grosier, deasupra.

Se poate face cu succes inghetata de zmeura, capsuni, fragi, piersici, caise in general toate fructele care sunt zemoase si aromate. Acelasi procedeu la oricare fruct vreti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa