Inghetata de Casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Inghetata de Casa

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 250 g zahar;
  • 250 ml lapte;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • 100 g unt;
  • o lingura rasa de faina;
  • un praf de sare;
  • o lingura de cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga faina si amesteca pana cand se omogenizeaza. Se fierbe in continuare, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Dupa aceea, se adauga cealalta jumatate de zahar si se mixeaza pana cand devin bezea. Apoi, se adauga crema de galbenusuri peste ele si se omogenizeaza.

Jumatate din crema obtinuta se pune intr-o caserola si se baga la congelator, iar peste cealalta jumatate se adauga cacao si se omogenizeaza. Se pune si aceasta intr-o alta caserola si se baga la congelator.
Se poate servi simpla sau cu diverse toppinguri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)