Inghetata de Casa

Postat pe: 13-05-2016
(0)

Ingrediente

5 oua
250 g zahar
250 ml lapte
o lingura esenta de vanilie
100 g unt
o lingura rasa de faina
un praf de sare
o lingura de cacao

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga faina si amesteca pana cand se omogenizeaza. Se fierbe in continuare, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Dupa aceea, se adauga cealalta jumatate de zahar si se mixeaza pana cand devin bezea. Apoi, se adauga crema de galbenusuri peste ele si se omogenizeaza.

Jumatate din crema obtinuta se pune intr-o caserola si se baga la congelator, iar peste cealalta jumatate se adauga cacao si se omogenizeaza. Se pune si aceasta intr-o alta caserola si se baga la congelator.
Se poate servi simpla sau cu diverse toppinguri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Inghetata de Casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata de Casa