Inghetata de caise

Portii
4
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Inghetata de caise

Ingrediente

  • 100 g caise confiate -
  • 100 ml suc de lamaie proaspat stors -
  • 250 g branza dulce grasa -
  • 400 ml lapte condensat -
  • 400 ml frisca naturala -
  • 8 biscuiti

Mod de preparare

Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de caise acrisor. Se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca cu mixerul branza dulce pana devine cremoasa. Se adauga laptele condensat si se mixeaza la viteza mica. Separat se bate frisca. Se amesteca compozitia de branza cu frisca. Se toarna in masina de inghetata si se procedeaza conform instructiunilor masinii. Se scoate inghetata intr-o caserola, se adauga biscuitii si se amesteca usor. Se adauga bucatele de pireu de caise, se amesteca foarte putin, vrem sa gasim pireul de caise pe alocuri, nu amestecat in compozitie. Se pune in congelator pentru 2-3 ore sa se intareasca. Daca nu aveti masina de inghetata puneti compozitia la congelator in caserola, dar nu puneti pireul de caise de la inceput. Amestecati inghetata cu furculita o data la 2 ore, de cateva ori. Puneti pireul de caise cand s-a intarit putin inghetata si nu veti mai amesteca in ea. Rolul amestecarii in inghetata este de a nu face ace de gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Clatite cu dulceata de cirese
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata de cirese

Clatite cu dragoste pregatite!

Clatite cu dulceata de cirese
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin