Intr-o cratita (sa aiba fundul gros) vom pune laptele, galbenusul de ou, jumatate din cantitatea de zahar si amidonul, apoi vom aseza craticioara pe aragaz, la flacara mica si amestecam usor cu telul pana se formeaza o crema; spre final adaugam si zaharul vanilat.
Cand crema e gata, o lasam deoparte sa se raceasca.
Intre timp vom bate frisca si albusul de la cele 2 oua le vom incorpora si le vom adauga in crema care trebuie sa fie rece. Din afine 300 gr le vom da la blender cu restul de zahar, dupa care le adaugam in compozitia de inghetata, amestecam usor sa se incorporeze bine toate ingredientele; restul de 100 gr afine le vom adauga intregi in inghetata noastra care va merge la frigider pentru cateva ore bune.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii