Intr-o cratita (sa aiba fundul gros) vom pune laptele, galbenusul de ou, jumatate din cantitatea de zahar si amidonul, apoi vom aseza craticioara pe aragaz, la flacara mica si amestecam usor cu telul pana se formeaza o crema; spre final adaugam si zaharul vanilat.
Cand crema e gata, o lasam deoparte sa se raceasca.
Intre timp vom bate frisca si albusul de la cele 2 oua le vom incorpora si le vom adauga in crema care trebuie sa fie rece. Din afine 300 gr le vom da la blender cu restul de zahar, dupa care le adaugam in compozitia de inghetata, amestecam usor sa se incorporeze bine toate ingredientele; restul de 100 gr afine le vom adauga intregi in inghetata noastra care va merge la frigider pentru cateva ore bune.
Am zis ca e bine sa rasfat o varza noua ( din gradina altora) cu marar si ceapa verde din gradina mea.....
Varza noua cu ceapa verde la cuptorReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii