Inghetata de afine

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de afine

Ingrediente

  • 400 gr afine
  • 500 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 pl zahar vanilat
  • 1 lg amidon

Mod de preparare

Intr-o cratita (sa aiba fundul gros) vom pune laptele, galbenusul de ou, jumatate din cantitatea de zahar si amidonul, apoi vom aseza craticioara pe aragaz, la flacara mica si amestecam usor cu telul pana se formeaza o crema; spre final adaugam si zaharul vanilat.

Cand crema e gata, o lasam deoparte sa se raceasca.

Intre timp vom bate frisca si albusul de la cele 2 oua le vom incorpora si le vom adauga in crema care trebuie sa fie rece. Din afine 300 gr le vom da la blender cu restul de zahar, dupa care le adaugam in compozitia de inghetata, amestecam usor sa se incorporeze bine toate ingredientele; restul de 100 gr afine le vom adauga intregi in inghetata noastra care va merge la frigider pentru cateva ore bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor
Bucataras.RO

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

O mancare satioasa si pe gustul nostru.

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino