Inghetata cu piscoturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu piscoturi

Ingrediente

  • 1 plic praf de inghetata de capsuni,
  • 1 plic praf de inghetata de vanilie,
  • 350gr iaurt de capsuni,
  • 1 plic gelatina alba (10gr),
  • 5-6 rondele de ananas din compot,
  • 1 plic cu praf ciocolata calda,
  • 25-30 piscoturi

Mod de preparare

1. Gelatina se pune la inmuiat 10min in 30ml apa rece.
2. Praful de inghetata se prepara separat (fiecare cu 200ml lapte rece), conform instructuinilor de pe plic.
3. Gelatina se topeste pe foc mic (nu se da in fiert!) si se amesteca cu inghetata de capsuni si cu iaurtul. Adaugati daca doriti si o lingura de zahar pudra.
4. Ananasul scurs de zeama se taie cubulete mici.
5. Se tapeteaza o forma de chec (28cm) cu folie de aluminiu.
6. Se insiropeaza piscoturile cu ciocolata calda si se aseaza un strat la baza formei.
7. Se toarna inghetata de vanilie, apoi se aseaza cubuletele de ananas, apoi crema de capsuni. Acoperiti totul cu un strat de piscoturi insiropate.
8. Se da la congelator.
9. La servire se orneaza cu frisca batuta.
Pofta buna!

Amestecati eventual crema roz cu pulpa de capsuni/cubulete de capsuni.

Eu nu am lasat-o foarte mult in congelator, nu am vrut sa aiba consistenta inghetatei cid oar sa fie foarte rece. De aceea am folosit in reteta gelatina, sa nu se desfaca pe platou.

Este o reteta foarte simpla si foarte rapida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola