Iepurasi si oute de Paste

Complexitate
redusa
Iepurasi si oute de Paste

Ingrediente

  • Ptr blat avem nevoie de urmatoarele :
  • 200 gr rama
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 6 oua
  • rama topit ptr a unge forma
  • si un pic de gris ptr a tapeta forma(se presara cateva firicele)
  • Ptr ornat
  • 1 albus de ou } se bat bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de
  • lamaie sa nu se intareasca repede
  • 160 gr zahar praf
  • Coloranti alimentari ptr a colora pasta de zahar
  • Avem nevoie si de o forma in care coacem outele si iepurasii dar daca nu aveti se pot decupa cu forme speciale

Mod de preparare

Se freaca spuma 200 g rama cu 300 g zahar, se adauga ouale si se continua amestecarea pana se omogenizeaza si apoi treptat adaugam faina cu care o amestecam bine.

Forma o ungem bine cu rama topita si presaram peste un pic de gris.Se pune aluatul in forme si se coace la foc mic.

Pt. ornat :

Se bate bine 160 gr zahar praf cu un albus de ou si adaugam 3-4 picaturi zeama de lamaie sa nu se intareasca repede . Se poate imparti cantitatea rezultata in mai multe parti si putem adauga la ele diferite culori de coloranti alimentari. Cu pasta astfel colorata ornam figurinele dupa imaginatia fiecaruia .
Dupa ce au copt ii scoatem din forme ii lasam la racit si incepem sa-i ornam dupa imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura