Se face dupa regula 1-2-3-4 si aceeasi ceasca mare de cafea se foloseste pentru a masura toate ingredientele.
Intr-o cratita pun 3 cesti de zahar cu 4 cesti de apa si cu coaja de portocala si se fac sirop, se lasa pe for dupa ce incepe sa fiarba 3 minute.
Separat se amesteca grisul cu uleiul pe foc pana cand grisul isi schimba culoarea. Trebuie facut la foc mediu si amestecat in continuu. Cand grisul si-a schimbat culoarea spre auriu- caramel, se adauga incet siropul fierbinte si se amesteca in continuu pana se inglobeaza tot siropul. Se adauga stafidele si se toarna intr-o forma.
Din forma se rastoarna pe un platou ( arata ca un tortulet) si se presara cu scortisoara pe deasupra.
Pofta Buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii