Se face dupa regula 1-2-3-4 si aceeasi ceasca mare de cafea se foloseste pentru a masura toate ingredientele.
Intr-o cratita pun 3 cesti de zahar cu 4 cesti de apa si cu coaja de portocala si se fac sirop, se lasa pe for dupa ce incepe sa fiarba 3 minute.
Separat se amesteca grisul cu uleiul pe foc pana cand grisul isi schimba culoarea. Trebuie facut la foc mediu si amestecat in continuu. Cand grisul si-a schimbat culoarea spre auriu- caramel, se adauga incet siropul fierbinte si se amesteca in continuu pana se inglobeaza tot siropul. Se adauga stafidele si se toarna intr-o forma.
Din forma se rastoarna pe un platou ( arata ca un tortulet) si se presara cu scortisoara pe deasupra.
Pofta Buna!
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii