Hajos teszta (Haiose)

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Pt Aluat :
640 gr faina
3 linguri de smantana
3 galbenusuri de oua
1 lingurita zahar
1lingurita sare
2 linguri de otet
apa minerala sau sifon cat cupride
Toate se lucreaza bine impreuna pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la rece 1/2 ora
Untura cu care ungem aluatul :
240 gr faina
600 gr haj macinat (osanza)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Untura cu care ungem aluatul :

240 gr faina
600 gr haj macinat , se amesteca bine si se imparte in 4 gramezi cu care se va unge aluatul de mai sus din 1/2 ora in 1/2 ora.

Dupa fiecare ungere lasam aluatul sa stea la rece.

Se va avea grija ca de fiecare data dupa ce am intins si uns sa impaturim in acelasi sens aluatul. Inainte de coacere la ultima intindere aluatul il intind de grosimea degetului mic,nu mai subtire ptr. ca atunci nu mai are ce sa se deschida.

Hajosele ies mai bine daca le coacem doar a doua zi. Se vor taia cu un cutit infierbantat in foc , si intotdeauna eu tau marginile cu cutitul infierbantat.

Se umplu patratele cu dulceata de prune se pliaza dar fara sa se apese si se aseaza in tava cu deschizatura spre interiorul cuptorului.

Se lasa primele 10 minute la foc mare pana incepe sa creasca , sa se deschida. Restul aluatului taiat il vom tine in continuare la rece pana il introducem in cuptor.

Se da prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Hajos teszta (Haiose)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  29.11.2008 03:04:53

Nu trebuie omului mare satisfactie decat sa stie ca a fost cuiva de folos :)

Ma bucur Alina ca esti multumita de hajose . Oricand ai nevoie iti stau la dispozitie. Intri pe forum si acolo imi dai mai repede de veste . Te pup .

alina7laca
•  21.11.2008 21:14:41

Multumesc mult Leila!!! Am facut reteta ta de hajose si mi-au iesit super. Am respectat toate indicatiile tale si......... am avut surpriza ca pentru prima oara in viata mi-au iesit deschise , deschise fain!
Am sa dau reteta asta prietenelor mele care si ele au avut aceiasi problema ! Mai vb OK? Am sa-ti cer si alte sfaturi!
O zi buna!

Leila
•  16.11.2008 22:45:08

Alina , incearca aceasta reteta si fa intocmai cum am explicat . Regula de aur care trebuie sa il respecti cu sfintenie e : SENSUL DE IMPATURIRE al aluatului dupa ce l-ai uns cu hajul. Daca nu respecti acelasi sens cum ai inceput intaia oara nu ti se mai deschid hajosele . O alta regula ar fi ca in momentul in care pliezi patratul peste umplutura sa nu il apesi prea tare si .... intotdeauna hajosele le pui cu deschizatura spre interior si ..... cuptorul il pornesti inainte cu macar 20 minute de a baga hajosele in el .
Reteta este buna niciodata nu am dat rateu cu ea . Tine-ma la curent daca ai incercat-o sua daca mai ai nelamuriri cu cea mai mare placere iti stau la dispozitie .
Toate cele bune .
Leila

alina7laca
•  16.11.2008 21:10:36

Mie nu imi reuseste niciodata aceasta reteta! Imi place foarte mult sunt ardeleanca! Problema care apare atunci cand o fac este ca nu se deschid foile ca niste carticele. Am o intrebare: Cum trebuie sa fie hajul cand il inind pe foi? al meu niciodata nu il putem intinde cu cutitul! Trebuie sa fie moale , tinutla caldura? Va rog sa ma jutati cu un raspuns.Multumesc!!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Hajos teszta (Haiose)