Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Postat pe: 27-10-2016
(0)

Ingrediente

4 gutui medii
20 g unt
scorțișoară măcinată
1 baton scorțișoară
6 linguri de zahăr
500 ml vin roșu (am folosit demisec)
2 linguri miere
250 ml apă

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

15min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

4 portii
- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele;
- Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți gutuile și adăugați peste fructe, uniform: 3 linguri de zahăr, untul, scorțișoara măcinată, mierea;
- În tavă adăugați apa, lângă gutui;
- Dați la cuptor timp de aprox. 50 de minute, iar din când în când stropiți gutuile cu siropul din tavă;

Sirop de vin roșu

- Puneți vinul pe foc mediu și adăugați 3 linguri de zahăr și un baton de scorțișoară;
- După ce fierbe, micșorați flacăra și lăsați să se reducă la foc mic, până ajunge la consistența de sirop, și anume, când luați pe lingură, să lase urme și să nu curgă picături;

- Când gutuile sunt gata, se servesc cu siropul de vin, merg foarte bine împreună.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gutui coapte cu sirop de vin rosu" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gutui coapte cu sirop de vin rosu