- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele;
- Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți gutuile și adăugați peste fructe, uniform: 3 linguri de zahăr, untul, scorțișoara măcinată, mierea;
- În tavă adăugați apa, lângă gutui;
- Dați la cuptor timp de aprox. 50 de minute, iar din când în când stropiți gutuile cu siropul din tavă;
Sirop de vin roșu
- Puneți vinul pe foc mediu și adăugați 3 linguri de zahăr și un baton de scorțișoară;
- După ce fierbe, micșorați flacăra și lăsați să se reducă la foc mic, până ajunge la consistența de sirop, și anume, când luați pe lingură, să lase urme și să nu curgă picături;
- Când gutuile sunt gata, se servesc cu siropul de vin, merg foarte bine împreună.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii