Se face aluatul din primele 4 componente.
Se lasa la rece 1-2 ore sau chiar pina dimineata.
Se intinde aluatul si se taie cercuri mari de 6-8 cm.
Se pune o lingurita mica de gem in fiecare si se pliaza pe jumatate.
Se dau la cuptorul incalzit in tava unsa cca 30 minute.
Dupa ce s-au racit un pic se dau prin zahar pudra.
De preferat un gem acrisor: visine, caise, zmeura...
Si tare, daca e prea siropos se recomanda scurgerea lui.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii