Gura de Broasca 2

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gura de Broasca 2

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 350 gr unt
  • 150 ml smintina
  • un virf cutit sare
  • 100 gr gem
  • zavar pudra vanilat

Mod de preparare

Se face aluatul din primele 4 componente.

Se lasa la rece 1-2 ore sau chiar pina dimineata.

Se intinde aluatul si se taie cercuri mari de 6-8 cm.

Se pune o lingurita mica de gem in fiecare si se pliaza pe jumatate.

Se dau la cuptorul incalzit in tava unsa cca 30 minute.

Dupa ce s-au racit un pic se dau prin zahar pudra.
De preferat un gem acrisor: visine, caise, zmeura...
Si tare, daca e prea siropos se recomanda scurgerea lui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar
Bucataras.RO

Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar

O negresa cu fructe este o bunatate! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcior, dar voi puteti folosi zahar alb sau brut, pentru...

Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana