Gulab Jamun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gulab Jamun

Ingrediente

  • Pentru sirop:
  • - 300 g zahar tos
  • - 250 ml apa
  • - 1/2 lingurita cu cardamom macinat
  • - 2 lingurite cu apa de trandafiri
  • Pentru aluat:
  • - 4 linguri cu faina proaspat cernuta (este posibil sa aveti nevoie de o cantitate mai mare de faina)
  • - 1/2 cana cu lapte praf
  • - 1/4 lingurita cu praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 1 lingura cu ghee
  • - 2 linguri cu iaurt
  • - 2 linguri cu lapte
  • - baie de ulei pentru prajit si ulei pentru modelarea aluatului

Mod de preparare

Pentru sirop:
- Se pun intr-o oala zaharul, apa, cardamomul si apa de trandafiri.
- Se amesteca ingredientele cu o lingura din lemn si se pune oala la foc mic - mediu, amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se dizolva iar amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere, se reduce intensitatea flacarii la minim.

- Se lasa amestecul sa fiarba foarte incet amestecand periodic compozitia. Se va forma un sirop ce va fi folosit dupa pregatirea aluatului.

Pentru aluat:
- Se amesteca intr-un bol faina, laptele praf, sarea si praful de copt.
- Se adauga ghee si se amesteca ingredientele.
- Se adauga iautul si se amesteca foarte bine ingredientele.

- Se adauga laptele si se amesteca ingredientele pana la formarea unei mase de aluat. Daca este necesar, pentru a obtine o consistenta optima a aluatului se poate adauga suplimentar putina faina.
- Se acopera vasul si se lasa aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute.

- Se ung mainile cu putin ulei. Se rup bucatele de aluat din care se modeleaza mici sfere. Aceastea se pastreaza acoperite cu un prosop de bucatarie umezit pana in momentul in care vor fi preparate termic.

- Se incalzeste uleiul - este necesara baie de ulei (uleiul nu trebuie sa fie foarte incins deoarece in acest caza bucatelele de aluat se pot crapa). Se pun bucatelele de aluat cu grija, una cate una in baia de ulei - la inceput ele se scufunda in baia de ulei insa ulterior revin la suprafata (trebuie supravegheate permanent si intoarse pentru a nu se arde).

- Bucatelele de aluat bine preparate termic se scot din baia de ulei cu o spumiera. Se aseaza pe servetele absorbante din hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

- Se stinge flacara care pastreaza fierbinte siropul pregatit. Se aseaza micile sfere de aluat preparate termic in sirop, se acopera vasul si se lasa astfel in asteptare aproximativ 20 - 30 de minute.

- Se servesc la temperatura camerei alaturi de cateva lingurite cu sirop.
Ingredientele mentionate sunt pentru 2 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia