Se pune laptele, zaharul, zaharul vanilat sau cateva picaturi de aroma de vanilie intr-o craticioara sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, varsati in ploaie grisul, incorporati si amestecati cu ajutoarul unui tel. Fierbeti la foc potrivit circa 10 minute.. nu mai mult, pana se inatareste grisul.
Daca vedeti ca esti cam lichid intre timp, adaugati putin gris. Daca vedeti ca s-a intarit inainte de timp, adaugati putin lapte. Trageti de pe foc grisul, puneti coaja rasa de lamaie si un ou, amestecati bine. Pe un plan neted, presarati pesmet si deasupra puneti grisul.
Nivelati cu o lingura, stratul sa sa fie inalt circa 1-1, 5 cm. Lasati sa se raceasca bine si apoi taiati sub forma de romburi sau patrate. Treceti bucatile prin celalalt ou batut, pesmet si apoi frigetile in uleiul incins. Scurgeti pe hartie de bucatarie. Presarati cu zahar pudra vanilat si seviti imediat cald.
Este bun si rece dar eu il prefer cald.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii