Laptele de cocos pe care il am eu este rezultatul amestecului cremei de cocos pe care o gasesc in comert (tot lapte de cocos scrie pe cutie, insa are consistenta de crema) cu apa plata (200 - 250 gr crema de cocos + 800 ml apa).
50 gr gris
~500 ml lapte de cocos (facut cum v-am spus mai sus)
125 gr prune deshidratate
Am pus la fiert laptele impreuna cu prunele pe care le-am taiat bucatele mici. Am amestecat pana a dat un prim clocot, dupa care am adaugat grisul in ploaie, amestecand mereu. Am tinut pe foc (amestecam tot timpul) pana cand s-a ingrosat. Am turnat in cupe, dar am vazut ca datorita laptelui de cocos e mai gras, si aluneca usor din cupe, asa ca am intors in farfurioare pentru aspect. Simplu de tot si tare dulcios.
Nu e nevoie de zahar datorita prunelor, eu oricum nu mai consum zahar alb sau brun sau oricum ar fi el. Daca vreti ceva mai dulce, merge si putina miere insa.
E ideal pentru micul dejun sau ca desert.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii