Gris cu Lapte de Cocos si Prune Uscate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte de cocos
  • gris
  • prune uscate

Mod de preparare

Laptele de cocos pe care il am eu este rezultatul amestecului cremei de cocos pe care o gasesc in comert (tot lapte de cocos scrie pe cutie, insa are consistenta de crema) cu apa plata (200 - 250 gr crema de cocos + 800 ml apa).

50 gr gris
~500 ml lapte de cocos (facut cum v-am spus mai sus)
125 gr prune deshidratate

Am pus la fiert laptele impreuna cu prunele pe care le-am taiat bucatele mici. Am amestecat pana a dat un prim clocot, dupa care am adaugat grisul in ploaie, amestecand mereu. Am tinut pe foc (amestecam tot timpul) pana cand s-a ingrosat. Am turnat in cupe, dar am vazut ca datorita laptelui de cocos e mai gras, si aluneca usor din cupe, asa ca am intors in farfurioare pentru aspect. Simplu de tot si tare dulcios.

Nu e nevoie de zahar datorita prunelor, eu oricum nu mai consum zahar alb sau brun sau oricum ar fi el. Daca vreti ceva mai dulce, merge si putina miere insa.
E ideal pentru micul dejun sau ca desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky

Un tort facut cu drag pntru aniversarea unui tanar de 20 de ani! " Retete de suflet"

Desert tort cu ciocolata, cafea si whisky
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate