Gris cu Lapte Caramel Sau Falsa Crema de Zahar Ars

Complexitate
redusa
Gris cu Lapte Caramel Sau Falsa Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 60-80 gr gris (mai moale sau mai taricel dupa cum zice in cartea de bucatate eu data viitoare voi pune 80-100 ca sa se inchege mai repede :lol:)
  • stafide
  • arome
  • 1-2 linguri zahar in gris eu am pus dulceata de coji de pepene tb sa o termin caci vine vara si o sa fac alta) toate astea se pun la sfirsit
  • 3 linguri de zahar pentru caramel

Mod de preparare

Lapte se toarna in cratita, se incalzeste si se toarna grisul in ploaie (stiu ca stiti deci nu ma certati... vreau sa ma dau mare ca stiu sa fac gris cu lapte chiar dc nu am copii: p)... se mesteca cu telul para la inceput si apoi cu lingura de lemn...

Cind e gata adica a fiert maxim 10 min...

Incepeti sa pregatiti caramelul ...

Am pus (dupa sfatul Monei) 3 linguri cu virf de zahar in vas. Eu am facut in jena. Am pus plasa de metal e flacara si vasul care erezistent la flacara pe plasa cu zaharul in el. Daca vasul vostru nu rezista la flacara atucni incepti sa caramelizati in cuptor odata cu grisul caci dureaza mai mult...

Cind zaharul era topit si era mult, lichid destul in vas am turnat grisul care era cald inca si molutz... o sa faca "bulburuci" multi pe margini, se va amesteca putin grisul cu caramelul dar asta este tot "schepsisul" :lol:... sa semene mult cu crema de zahar ars.

Am lasat sa se raceasca ... insa dureaza ff mult dupa parerea mea e un dulce care tb facut dimineata pt a fii mincat dupa amiaza sau de seara pt diminineata urmatoare...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie