Granita de Mentă cu Zmeură

Complexitate
redusa
Granita de Mentă cu Zmeură

Ingrediente

  • 5 crenguțe de mentă (3 buc de mentuccia și 2 buc de mentha piperita)
  • 200 ml sirop bio de mentă
  • 100 g zmeură
  • 600 ml apă plată

Mod de preparare

Granita este un desert semi-congelat, făcut din zahăr, apa și diverse arome. Originar din Sicilia, este foarte răspândit în întreagă lume, sub diverse forme.

Pentru că rețeta originală provine din Italia am ales să folosesc în această rețetă mentuccia (Calaminta nepeta), un soi de mentă foarte utilizat în bucătăria italiană, unde mai este cunoscută și sub denumirea de nipitella sau nepitella. Pentru că aveam în grădină și mentha piperita, cunoscută și sub denumirea de peppermint, o mentă aromată cu un ușor gust piperat, m-am hotărât să folosesc în rețetă ambele tipuri de mentă.

Punem apa și siropul de mentă într-un recipient și le amestecăm.

Curățăm mentă și o tocam mărunt.

Adăugăm menta și zmeura peste amestecul de apa și turnăm într-un recipient care rezistă la congelare, punem recipientul în congelator și păstrăm la rece timp de 4 ore, amestecând din oră în oră.

Eu am folosit un apărat de înghețată, în care am pus amestecul de sirop, apa, mentă și zmeură, iar în 30 de minute am avut o granita delicioasă.

Va doresc poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici