Granita este un desert semi-congelat, făcut din zahăr, apa și diverse arome. Originar din Sicilia, este foarte răspândit în întreagă lume, sub diverse forme.
Pentru că rețeta originală provine din Italia am ales să folosesc în această rețetă mentuccia (Calaminta nepeta), un soi de mentă foarte utilizat în bucătăria italiană, unde mai este cunoscută și sub denumirea de nipitella sau nepitella. Pentru că aveam în grădină și mentha piperita, cunoscută și sub denumirea de peppermint, o mentă aromată cu un ușor gust piperat, m-am hotărât să folosesc în rețetă ambele tipuri de mentă.
Punem apa și siropul de mentă într-un recipient și le amestecăm.
Curățăm mentă și o tocam mărunt.
Adăugăm menta și zmeura peste amestecul de apa și turnăm într-un recipient care rezistă la congelare, punem recipientul în congelator și păstrăm la rece timp de 4 ore, amestecând din oră în oră.
Eu am folosit un apărat de înghețată, în care am pus amestecul de sirop, apa, mentă și zmeură, iar în 30 de minute am avut o granita delicioasă.
Va doresc poftă bună!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorPrima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...
Zacusca de macrouMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii