Granita este un desert semi-congelat, făcut din zahăr, apa și diverse arome. Originar din Sicilia, este foarte răspândit în întreagă lume, sub diverse forme.
Pentru că rețeta originală provine din Italia am ales să folosesc în această rețetă mentuccia (Calaminta nepeta), un soi de mentă foarte utilizat în bucătăria italiană, unde mai este cunoscută și sub denumirea de nipitella sau nepitella. Pentru că aveam în grădină și mentha piperita, cunoscută și sub denumirea de peppermint, o mentă aromată cu un ușor gust piperat, m-am hotărât să folosesc în rețetă ambele tipuri de mentă.
Punem apa și siropul de mentă într-un recipient și le amestecăm.
Curățăm mentă și o tocam mărunt.
Adăugăm menta și zmeura peste amestecul de apa și turnăm într-un recipient care rezistă la congelare, punem recipientul în congelator și păstrăm la rece timp de 4 ore, amestecând din oră în oră.
Eu am folosit un apărat de înghețată, în care am pus amestecul de sirop, apa, mentă și zmeură, iar în 30 de minute am avut o granita delicioasă.
Va doresc poftă bună!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii