Granita de Mentă cu Zmeură

Complexitate
redusa
Granita de Mentă cu Zmeură

Ingrediente

  • 5 crenguțe de mentă (3 buc de mentuccia și 2 buc de mentha piperita)
  • 200 ml sirop bio de mentă
  • 100 g zmeură
  • 600 ml apă plată

Mod de preparare

Granita este un desert semi-congelat, făcut din zahăr, apa și diverse arome. Originar din Sicilia, este foarte răspândit în întreagă lume, sub diverse forme.

Pentru că rețeta originală provine din Italia am ales să folosesc în această rețetă mentuccia (Calaminta nepeta), un soi de mentă foarte utilizat în bucătăria italiană, unde mai este cunoscută și sub denumirea de nipitella sau nepitella. Pentru că aveam în grădină și mentha piperita, cunoscută și sub denumirea de peppermint, o mentă aromată cu un ușor gust piperat, m-am hotărât să folosesc în rețetă ambele tipuri de mentă.

Punem apa și siropul de mentă într-un recipient și le amestecăm.

Curățăm mentă și o tocam mărunt.

Adăugăm menta și zmeura peste amestecul de apa și turnăm într-un recipient care rezistă la congelare, punem recipientul în congelator și păstrăm la rece timp de 4 ore, amestecând din oră în oră.

Eu am folosit un apărat de înghețată, în care am pus amestecul de sirop, apa, mentă și zmeură, iar în 30 de minute am avut o granita delicioasă.

Va doresc poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute