Granita este un desert semi-congelat, făcut din zahăr, apa și diverse arome. Originar din Sicilia, este foarte răspândit în întreagă lume, sub diverse forme.
Pentru că rețeta originală provine din Italia am ales să folosesc în această rețetă mentuccia (Calaminta nepeta), un soi de mentă foarte utilizat în bucătăria italiană, unde mai este cunoscută și sub denumirea de nipitella sau nepitella. Pentru că aveam în grădină și mentha piperita, cunoscută și sub denumirea de peppermint, o mentă aromată cu un ușor gust piperat, m-am hotărât să folosesc în rețetă ambele tipuri de mentă.
Punem apa și siropul de mentă într-un recipient și le amestecăm.
Curățăm mentă și o tocam mărunt.
Adăugăm menta și zmeura peste amestecul de apa și turnăm într-un recipient care rezistă la congelare, punem recipientul în congelator și păstrăm la rece timp de 4 ore, amestecând din oră în oră.
Eu am folosit un apărat de înghețată, în care am pus amestecul de sirop, apa, mentă și zmeură, iar în 30 de minute am avut o granita delicioasă.
Va doresc poftă bună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii