Apa se amesteca cu zaharul si le amestecam cu o lingura, iese un sirop.
Lamailor le radem coaja fin, iar pielita alba o indepartam cu lama cutitului pana ajungem la pulpa.
Taiem lamaile in cubulete si pasam la blender pana iese un piure.
Piureul de lamai si coaja rasa se rastoarna peste sirop, se amesteca si se toarna intr-o forma de plastic.
Forma se introduce la congelator pentru 2 ore, apoi se scoate si cu ajutorul unei furculite se zgaraie suprafata granitei.
Reintroducem forma in congelator pentru o ora si reluam procedeul cu furculita sau apelam la blender.
Granita se serveste la pahar ornata cu frunze de menta.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii