Se fierb cartofii cu coaja apoi se curata se piseaza cu o o furculita. Se lasa sa se racesaca. Separat se prajeste pesmetul pina devine maro roscat si se lasa si el la rece.
Dupa ce s-au racit cartofii se piseaza din nou bine, apoi se pun ouale si faina cit cuprinde si se amesteca bine bine ca si aluatul de cozonac.
Prunele se taie in doua si se scot simburi si se pune in ele scortisoara cu zahar.
Din aluat se modeleaza bilute apoi se pune in palme bila si se se umple cu 1 pruna apoi se inchide si tot asa pina la final.
Separat se pune intr-o oala 5 l de apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba. Se pun gomboturile in apa sa fiarba cca 20 min dupa care se scot si se dau prin pesmet calde.
Se pot servi deasupra cu zahar sau dulceata sau smantana.
Pofta buna de Dragobete!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii