Se fierb cartofii cu coaja apoi se curata se piseaza cu o o furculita. Se lasa sa se racesaca. Separat se prajeste pesmetul pina devine maro roscat si se lasa si el la rece.
Dupa ce s-au racit cartofii se piseaza din nou bine, apoi se pun ouale si faina cit cuprinde si se amesteca bine bine ca si aluatul de cozonac.
Prunele se taie in doua si se scot simburi si se pune in ele scortisoara cu zahar.
Din aluat se modeleaza bilute apoi se pune in palme bila si se se umple cu 1 pruna apoi se inchide si tot asa pina la final.
Separat se pune intr-o oala 5 l de apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba. Se pun gomboturile in apa sa fiarba cca 20 min dupa care se scot si se dau prin pesmet calde.
Se pot servi deasupra cu zahar sau dulceata sau smantana.
Pofta buna de Dragobete!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii