Se da in clocot apa cu untul si un pic de sare. Se toarna fierbinte peste faina. Se amesteca bine si se lasa la racit. Apoi se framanta bine aluatul si se formeaza niste bile unde punem prunele. Se pun in apa clocotita si se fierb ~5 min. Se scot in strecurator si se tavalesc in pesmet prajit amestecat cu zahar.
De regula gombotii se fac cu cartofi fierti in compozitia de aluat. Acest aluat, fara cartofi, este la fel de bun si a doua zi, nu se intareste.
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii