Se da in clocot apa cu untul si un pic de sare. Se toarna fierbinte peste faina. Se amesteca bine si se lasa la racit. Apoi se framanta bine aluatul si se formeaza niste bile unde punem prunele. Se pun in apa clocotita si se fierb ~5 min. Se scot in strecurator si se tavalesc in pesmet prajit amestecat cu zahar.
De regula gombotii se fac cu cartofi fierti in compozitia de aluat. Acest aluat, fara cartofi, este la fel de bun si a doua zi, nu se intareste.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii