Gombotei cu Prune

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

500 g faina
500 ml apa
unt cat o nuca
sare
prune
pesmet
ulei
3-4 lingurite zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se da in clocot apa cu untul si un pic de sare. Se toarna fierbinte peste faina. Se amesteca bine si se lasa la racit. Apoi se framanta bine aluatul si se formeaza niste bile unde punem prunele. Se pun in apa clocotita si se fierb ~5 min. Se scot in strecurator si se tavalesc in pesmet prajit amestecat cu zahar.

De regula gombotii se fac cu cartofi fierti in compozitia de aluat. Acest aluat, fara cartofi, este la fel de bun si a doua zi, nu se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gombotei cu Prune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

aquarius
•  31.08.2009 17:11:00

Pesmet sau gris e o chestie de gust! Am incercat si cu una si cu alta,si ne plac mai mult cu pesmet!:)

miha_75
•  31.08.2009 12:38:05

daca pesmetul e inlocuit cu gris ies mult mai gustoase

lucia_bp
•  02.08.2009 11:51:37

Pe gustul meu !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gombotei cu Prune