Dizolvam drojdia il laptele caldut amestecat cu 2 lingurite cu zahar.
Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, coaja rasa de lamaie, laptele, ouale batute spuma impreuna cu un praf de sare. Amestecam bine toate ingredientele.
Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul. Framantam pana ce va deveni alastic si nelipicios (trebuie framantat circa 15-20 minute). Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul (cel putin).
Dupa ce aluatul a crescut frumos, il mai framantam putin pentru a elimina tot aerul din el. Impartim aluatul in bilute si cu ajutorul unui sucitor le intindem pentru a forma discuri (mai simplu puteti intinde foaia de aluat si sa o decupati cu ajutorul unui pahar).
Le acoperim si le lasam sa mai creasca circa 15 minute.
Prajim gogosile in ulei incins, la foc mic pana ce se rumenesc frumos. (pentru a obtine o gogoasa frumos umflata si goala pe dinauntru va trebui intai sa o prajim cu ''susul in jos'').
Scoatem gogosile pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in...
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolataMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii