Gogosi Pufoase

Postat pe: 15-10-2012
(2)

Ingrediente

2 kg faina
40 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
200 g zahar tos
2 oua
coaja de la o lamiie
1,5 l apa minerala
1 l ulei
1 fiola esenta de lamaie
100 ml lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul.

Punem intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie. Turnam putin cate putin apa minerala, pana o turnam pe toata. Framantam bine, pana cand aluatul face basicute.

Lasam la crescut 30 de minute. Punem pe masa de lucru faina, apoi intindem aluatul de circa 1, 5 cm grosime. Cu o forma rotunda, sau cu gura unui pahar, date prin faina taiem cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute.

Incingem uleiul bine, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe un prosop absorbant, apoi le pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi Pufoase" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

iosubveronica
•  19.10.2012 10:41:39

Elena la fel am zis si eu.Sunt foarte gustoase si moi si pufoase.Intradevar nu te poti opri din mancat.

elena.elena
•  19.10.2012 00:12:09

arata excelent,mi-e tare dor de niste gogosi dar nu ma incumet sa le fac, as manca prea multe...:)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi Pufoase