Ingrediente
● 500 g faina |
● 250 ml apa |
● 1 plic drojdie uscata |
● 100 g zahar brun |
● 60 ml ulei |
● coaja de portocala si lamaie rasa |
● 1 lingurita esenta vanilie |
● 1 ciocolata neagra de post |
● gem |
● ornamente din zahar |
● cativa mieji de nuca |
● zahar pudra |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
02h:15min

GĂTIRE
30min

PORȚII
18 portii
Faina, amestecata cu drojdia, se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.
Se unge bila de aluat cu ulei si se lasa la crescut in castronul acoperit, cam 90 minute.
Dupa ce aluatul s-a dublat in volum, il rasturnam pe blatul de lucru infainat, ii dam o forma dreptunghiulara. Jumatatea din dreapta se-ndoaie spre centru, apoi cea din stanga. La fel se procedeaza si cu celelate doua laturi, ca si cum am forma un plic. Se intoarce cu marginile indoite in jos si se intinde cu sucitorul in foaie cu grosimea de 1-1.5 cm.
Decupam gogosile cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei cani. Cerculetul din interior il realizam cu ajutorul unui dop de plastic. La cele cu gem am folosit tot dopul, dar intors si am apasat usor pentru a crea un cerc interior, unde am pus cate-o lingurita cu gem de prune. Puteti folosi orice gem sau dulceata mai consistente care va plac.
Asezam gogosile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 30 minute. Le ungem apoi cu apa calda dulce (apa amestecata cu putin zahar) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Intr-o craticioara topim ciocolata cu o lingura de ulei, la bain marie.
Dupa ce gogosile scoase din cuptor s-au racorit putin, le scufundam in ciocolata si le presaram cu ornamente colorate, fulgi de cocos, etc.
Deasupra celor cu gem am pus putina nuca macinata si le-am pudrat cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Se unge bila de aluat cu ulei si se lasa la crescut in castronul acoperit, cam 90 minute.
Dupa ce aluatul s-a dublat in volum, il rasturnam pe blatul de lucru infainat, ii dam o forma dreptunghiulara. Jumatatea din dreapta se-ndoaie spre centru, apoi cea din stanga. La fel se procedeaza si cu celelate doua laturi, ca si cum am forma un plic. Se intoarce cu marginile indoite in jos si se intinde cu sucitorul in foaie cu grosimea de 1-1.5 cm.
Decupam gogosile cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei cani. Cerculetul din interior il realizam cu ajutorul unui dop de plastic. La cele cu gem am folosit tot dopul, dar intors si am apasat usor pentru a crea un cerc interior, unde am pus cate-o lingurita cu gem de prune. Puteti folosi orice gem sau dulceata mai consistente care va plac.
Asezam gogosile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 30 minute. Le ungem apoi cu apa calda dulce (apa amestecata cu putin zahar) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Intr-o craticioara topim ciocolata cu o lingura de ulei, la bain marie.
Dupa ce gogosile scoase din cuptor s-au racorit putin, le scufundam in ciocolata si le presaram cu ornamente colorate, fulgi de cocos, etc.
Deasupra celor cu gem am pus putina nuca macinata si le-am pudrat cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Nu cunosc multe persoane carora sa nu le placa gogosile. Iar cele de post si mai ales cele coapte in cuptor, nu sunt deloc mai prejos decat cele preparate cu lapte, oua si prajite in baie de ulei. Sunt gustoase, aromate si mai ales, mult mai sanatoase...Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany