Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Complexitate
redusa
Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -100 g unt sau 70 g untura(eu am folosit untura)
  • -2-3 linguri zahar
  • -20 g drojdie proaspata
  • -3 galbenusuri
  • -1 cana lapte(aproximativ 250 ml)
  • -faina cat cere(eu am folosit 500 g)
  • -un praf de sare
  • PENTRU DEASUPRA:
  • -3 albusuri(eu am pus 6 albusuri,pentru un strat mai gros de bezea )
  • -3 linguri zahar pudra(am pus 6)
  • -putine nuci macinate sau migdale zdrobite
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • Gogosile de Strasbourg pot fi umplute
  • Eu am facut cu:
  • -gem de caise, gros
  • -nuca macinata amestecate cu zahar
  • -nuca macinata amestecata cu gem de caise
  • -dulceata de capsuni
  • sau cu orice alta umplutura preferata de voi

Mod de preparare

Grasimea se freaca spumos,intai separate,apoi cu zaharul,cu galbenusurile si sarea.
Se incorporeaza plamadeala crescuta,preparata din drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar,apoi faina cat cere,framantand bine un aluat ,pana se desprinde de pe mana si vas si face besici.
Se lasa aluatul intr-un vas, acoperit cu un servet,in loc calduros,fara curenti reci de aer,la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Se incinge cuptorul.
Coca bine crescuta se pune pe planseta si se portioneaza din ea bucati mici,cat o nuca,care se rotonjesc.
Eu am luat o cantitate de coca pe care am modelat-o sub forma de sul din care am taiat segmente egale pe care le-am rotunjit.
Aluatul portionat se intinde putin cu sucitorul,se pune la mijloc 1 lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar (nuca macinata amestecata cu gem,gem de caise,dulceata de capsuni,etc) si se strang marginile,apoi se rasuceste putin aluatul,ca un mot.
Se aseaza in tava normala de aragaz,tapetata cu hartie de copt,lasand mici distante intre ele.
Se acopera cu spuma tare,obtinuta din albusuri batute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Se presara deasupra nuca macinata sau migdale zdrobite.
Se pune tava in cuptorul incins,se reduce imediat focul la mic si se lasa la copt,pana ce spuma capata o culoare aurie.
Eu le-am tinut in cuptor,la foc foarte mic,1 ora 25 min.


Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
3
Mancaruri cu carne

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Parteneri
Tort cu ciocolată,mentă şi vişine
Bucataras.RO

Tort cu ciocolată,mentă şi vişine

Este un tort pregătit pentru aniversarea a 30 de ani de căsnicie a unor prieteni.Pentru că au preferat să fie cu...

Tort cu ciocolată,mentă şi vişine
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare