Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Complexitate
redusa
Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -100 g unt sau 70 g untura(eu am folosit untura)
  • -2-3 linguri zahar
  • -20 g drojdie proaspata
  • -3 galbenusuri
  • -1 cana lapte(aproximativ 250 ml)
  • -faina cat cere(eu am folosit 500 g)
  • -un praf de sare
  • PENTRU DEASUPRA:
  • -3 albusuri(eu am pus 6 albusuri,pentru un strat mai gros de bezea )
  • -3 linguri zahar pudra(am pus 6)
  • -putine nuci macinate sau migdale zdrobite
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • Gogosile de Strasbourg pot fi umplute
  • Eu am facut cu:
  • -gem de caise, gros
  • -nuca macinata amestecate cu zahar
  • -nuca macinata amestecata cu gem de caise
  • -dulceata de capsuni
  • sau cu orice alta umplutura preferata de voi

Mod de preparare

Grasimea se freaca spumos,intai separate,apoi cu zaharul,cu galbenusurile si sarea.
Se incorporeaza plamadeala crescuta,preparata din drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar,apoi faina cat cere,framantand bine un aluat ,pana se desprinde de pe mana si vas si face besici.
Se lasa aluatul intr-un vas, acoperit cu un servet,in loc calduros,fara curenti reci de aer,la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Se incinge cuptorul.
Coca bine crescuta se pune pe planseta si se portioneaza din ea bucati mici,cat o nuca,care se rotonjesc.
Eu am luat o cantitate de coca pe care am modelat-o sub forma de sul din care am taiat segmente egale pe care le-am rotunjit.
Aluatul portionat se intinde putin cu sucitorul,se pune la mijloc 1 lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar (nuca macinata amestecata cu gem,gem de caise,dulceata de capsuni,etc) si se strang marginile,apoi se rasuceste putin aluatul,ca un mot.
Se aseaza in tava normala de aragaz,tapetata cu hartie de copt,lasand mici distante intre ele.
Se acopera cu spuma tare,obtinuta din albusuri batute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Se presara deasupra nuca macinata sau migdale zdrobite.
Se pune tava in cuptorul incins,se reduce imediat focul la mic si se lasa la copt,pana ce spuma capata o culoare aurie.
Eu le-am tinut in cuptor,la foc foarte mic,1 ora 25 min.


Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu orez pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Tocana de legume cu orez pentru iarna
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
2
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Frigarui de dovlecei cu ton
3
Aperitive

Frigarui de dovlecei cu ton

Frigarui de dovlecei cu ton
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Cheesecake cu lamaie si menta
5
Carte de bucate

Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...

Cheesecake cu lamaie si menta
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa