Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Complexitate
redusa
Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -100 g unt sau 70 g untura(eu am folosit untura)
  • -2-3 linguri zahar
  • -20 g drojdie proaspata
  • -3 galbenusuri
  • -1 cana lapte(aproximativ 250 ml)
  • -faina cat cere(eu am folosit 500 g)
  • -un praf de sare
  • PENTRU DEASUPRA:
  • -3 albusuri(eu am pus 6 albusuri,pentru un strat mai gros de bezea )
  • -3 linguri zahar pudra(am pus 6)
  • -putine nuci macinate sau migdale zdrobite
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • Gogosile de Strasbourg pot fi umplute
  • Eu am facut cu:
  • -gem de caise, gros
  • -nuca macinata amestecate cu zahar
  • -nuca macinata amestecata cu gem de caise
  • -dulceata de capsuni
  • sau cu orice alta umplutura preferata de voi

Mod de preparare

Grasimea se freaca spumos,intai separate,apoi cu zaharul,cu galbenusurile si sarea.
Se incorporeaza plamadeala crescuta,preparata din drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar,apoi faina cat cere,framantand bine un aluat ,pana se desprinde de pe mana si vas si face besici.
Se lasa aluatul intr-un vas, acoperit cu un servet,in loc calduros,fara curenti reci de aer,la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Se incinge cuptorul.
Coca bine crescuta se pune pe planseta si se portioneaza din ea bucati mici,cat o nuca,care se rotonjesc.
Eu am luat o cantitate de coca pe care am modelat-o sub forma de sul din care am taiat segmente egale pe care le-am rotunjit.
Aluatul portionat se intinde putin cu sucitorul,se pune la mijloc 1 lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar (nuca macinata amestecata cu gem,gem de caise,dulceata de capsuni,etc) si se strang marginile,apoi se rasuceste putin aluatul,ca un mot.
Se aseaza in tava normala de aragaz,tapetata cu hartie de copt,lasand mici distante intre ele.
Se acopera cu spuma tare,obtinuta din albusuri batute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Se presara deasupra nuca macinata sau migdale zdrobite.
Se pune tava in cuptorul incins,se reduce imediat focul la mic si se lasa la copt,pana ce spuma capata o culoare aurie.
Eu le-am tinut in cuptor,la foc foarte mic,1 ora 25 min.


Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Desert dulceata de fructe de padure
Bucataras.RO

Desert dulceata de fructe de padure

Zilele trecute m-am cam "rasfatat" cu fel si fel de dulceturi si gemuri, dar am si transpirat langa ele pe caldura...

Desert dulceata de fructe de padure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere