Gogosi de Strasbourg

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

ALUAT:
100 g unt sau 70 g untura(eu am folosit untura)
2-3 linguri zahar
20 g drojdie proaspata
3 galbenusuri
1 cana lapte(aproximativ 250 ml)
faina cat cere(eu am folosit 500 g)
un praf de sare
PENTRU DEASUPRA:
3 albusuri(eu am pus 6 albusuri,pentru un strat mai gros de bezea )
3 linguri zahar pudra(am pus 6)
putine nuci macinate sau migdale zdrobite
1-2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Grasimea se freaca spumos,intai separate,apoi cu zaharul,cu galbenusurile si sarea.
Se incorporeaza plamadeala crescuta,preparata din drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar,apoi faina cat cere,framantand bine un aluat ,pana se desprinde de pe mana si vas si face besici.
Se lasa aluatul intr-un vas, acoperit cu un servet,in loc calduros,fara curenti reci de aer,la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Se incinge cuptorul.
Coca bine crescuta se pune pe planseta si se portioneaza din ea bucati mici,cat o nuca,care se rotonjesc.
Eu am luat o cantitate de coca pe care am modelat-o sub forma de sul din care am taiat segmente egale pe care le-am rotunjit.
Se aseaza in tava normala de aragaz,tapetata cu hartie de copt,lasand mici distante intre ele.
Se acopera cu spuma tare,obtinuta din albusuri batute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Se presara deasupra nuca macinata sau migdale zdrobite.
Se pune tava in cuptorul incins,se reduce imediat focul la mic si se lasa la copt,pana ce spuma capata o culoare aurie.
Eu le-am tinut in cuptor,la foc foarte mic,1 ora 25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi de Strasbourg" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  27.03.2011 15:32:16

Multumesc, Stefy.

stefy
•  20.02.2009 22:49:24

tre sa ma aprovizionez cu nuci si pentru aceasta;bravo lucia

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi de Strasbourg