Reteta gogosi cu gem

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Reteta gogosi cu gem

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic drojdie uscata (10 g) un praf de sare
  • 1 fiola esenta vanilie
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Gogosile acestea imi aduc aminte de bunica. Ni le facea in serile de iarna, cand casa era plina de unchi, matusi, nepoti, vecini... Ce amintiri frumoase! Sa revenim...
Intr-un castron, amestecam drojdia cu 100 ml lapte caldut si cu 2 linguri de faina, apoi o lasam la dospit.
Galbenusurile le presaram cu un praf de sare si le mixam cu zaharul pana se topeste.
Intr-un vas incapator, se pune faina, se maiaua si galbenusurile si incepem sa framantam, adaugand treptat si laptele caldut.
Cand aluatul se desprinde de mana si de vas, incepem sa incorporam untul topit si uleiul, alternativ.
Punem si esenta de vanilie si framantam bine, apoi lasam la dospit o ora, acoperit, in loc cald.
Dupa ce aluatul a crescut, infainam blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire. Intr-o parte a acesteia, asezam ordonat gramajoare de gem pe care le acoperim cu cealalta parte a foii de aluat. Apasam usor si taiem gogosile cu un pahar. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.
Asezam gogosile intr-o tava si le mai lasam la crescut cam 15 minute.
Le prajim in ulei incins si le scoatem pe un servet absorbant.
Se pudreaza cu zahar.
Sa aveti pofta!
Se pot umple si cu ciocolata, dar la fel de bune sunt si simple.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie