Gogosi cu Gem

Postat pe: 14-02-2016
(0)

Ingrediente

500 g faina
250 ml lapte
50 g zahar
50 g unt
2 linguri ulei
3 galbenusuri
1 plic drojdie uscata (10 g) un praf de sare
1 fiola esenta vanilie
zahar pudra
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Gogosile acestea imi aduc aminte de bunica. Ni le facea in serile de iarna, cand casa era plina de unchi, matusi, nepoti, vecini... Ce amintiri frumoase! Sa revenim...
Intr-un castron, amestecam drojdia cu 100 ml lapte caldut si cu 2 linguri de faina, apoi o lasam la dospit.
Galbenusurile le presaram cu un praf de sare si le mixam cu zaharul pana se topeste.
Intr-un vas incapator, se pune faina, se maiaua si galbenusurile si incepem sa framantam, adaugand treptat si laptele caldut.
Cand aluatul se desprinde de mana si de vas, incepem sa incorporam untul topit si uleiul, alternativ.
Punem si esenta de vanilie si framantam bine, apoi lasam la dospit o ora, acoperit, in loc cald.
Dupa ce aluatul a crescut, infainam blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire. Intr-o parte a acesteia, asezam ordonat gramajoare de gem pe care le acoperim cu cealalta parte a foii de aluat. Apasam usor si taiem gogosile cu un pahar. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.
Asezam gogosile intr-o tava si le mai lasam la crescut cam 15 minute.
Le prajim in ulei incins si le scoatem pe un servet absorbant.
Se pudreaza cu zahar.
Sa aveti pofta!
Se pot umple si cu ciocolata, dar la fel de bune sunt si simple.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi cu Gem" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi cu Gem