Intr-un vas cu fundul oval (cazanel) se toarna uleiul, apa, putina sare, se lasa sa dea in fiert, apoi se toarna faina amestecandu-se repede cu un tel. Se ia de pe foc si dupa 5-6 minute se adauga pe rand ouale, amestecand cu telul continuu, dupa fiecare ou introdus in compozitie. Aceasta compozitie se toarna cu un pos in tava unsa, in gramajoare rotunde, de marimea unei jumatati de ou. Se introduc imediat in cuptorul bine incins, la foc puternic, sa se coaca bine, sa creasca si sa se rumeneasca frumos. Se coc cam 20 de minute, se lasa sa se raceasca, se taie gogosile in doua si se sprituiesc cu frisca iar peste frisca se pun capacelele pudrate cu zahar.
Imi plac hribii sa-i culeg, imi plac hribii sa-i gatesc si imi plac hribii sa-i mananc. Reteta de fata este de post
Tocana de hribiAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii