Gogosi cu frisca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml ulei sau unt
  • 200 g de faina
  • 200 ml de apa
  • 4 oua
  • sare
  • frisca

Mod de preparare

Intr-un vas cu fundul oval (cazanel) se toarna uleiul, apa, putina sare, se lasa sa dea in fiert, apoi se toarna faina amestecandu-se repede cu un tel. Se ia de pe foc si dupa 5-6 minute se adauga pe rand ouale, amestecand cu telul continuu, dupa fiecare ou introdus in compozitie. Aceasta compozitie se toarna cu un pos in tava unsa, in gramajoare rotunde, de marimea unei jumatati de ou. Se introduc imediat in cuptorul bine incins, la foc puternic, sa se coaca bine, sa creasca si sa se rumeneasca frumos. Se coc cam 20 de minute, se lasa sa se raceasca, se taie gogosile in doua si se sprituiesc cu frisca iar peste frisca se pun capacelele pudrate cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc