Gogosi `Babane` (de post)

Postat pe: 03-08-2012
(2)

Ingrediente

15 gr drojdie proaspata
400gr faina (sau un pic mai mult, depinde de faina)
un praf sare
80gr zahar
coaja rasa de la o lamaie
vanilie
lapte de soia o cana
margarina 100 gr

Mod de preparare

Se pune drojdia cu o lingurita de zahar si un pic de lapte la dizolvat, separat se pun toate ingredientele uscate cu margarina intr-un castronel, peste se adauga drojdia dizolvata si cate putin lapte pana se incorporeaza tot, daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina, se pune aluatul intr-o punga si se lasa la crescut 2 ore.

Dupa doua ore se intinde o foaie din aluat de 1 cm grosime si se taie cu ajutorul unui pahar sau forma rotunda cercuri cu diametrul de 6-7 cm, se pun pe un prosop curat presarat cu faina, se acoprera cu alt prosop si se lasa la dospit inca o ora, dupa o ora se prajesc in ulei la foc moderat, se pudreaza cu zahar si se pot si umple cu gem sau nutela
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi `Babane` (de post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yaya6
•  22.03.2013 15:03:47

le-ai incercat??

victoriatarsen
•  21.03.2013 17:24:17

Delicioase si foarte pufoase !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi `Babane` (de post)