Gogosi `Babane` (de post)

Postat pe: 03-08-2012
(2)

Ingrediente

15 gr drojdie proaspata
400gr faina (sau un pic mai mult, depinde de faina)
un praf sare
80gr zahar
coaja rasa de la o lamaie
vanilie
lapte de soia o cana
margarina 100 gr

Mod de preparare

Se pune drojdia cu o lingurita de zahar si un pic de lapte la dizolvat, separat se pun toate ingredientele uscate cu margarina intr-un castronel, peste se adauga drojdia dizolvata si cate putin lapte pana se incorporeaza tot, daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina, se pune aluatul intr-o punga si se lasa la crescut 2 ore.

Dupa doua ore se intinde o foaie din aluat de 1 cm grosime si se taie cu ajutorul unui pahar sau forma rotunda cercuri cu diametrul de 6-7 cm, se pun pe un prosop curat presarat cu faina, se acoprera cu alt prosop si se lasa la dospit inca o ora, dupa o ora se prajesc in ulei la foc moderat, se pudreaza cu zahar si se pot si umple cu gem sau nutela
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi `Babane` (de post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yaya6
•  22.03.2013 15:03:47

le-ai incercat??

victoriatarsen
•  21.03.2013 17:24:17

Delicioase si foarte pufoase !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi `Babane` (de post)