Gogosi `Babane` (de post)

Complexitate
redusa
Gogosi `Babane` (de post)

Ingrediente

  • 15 gr drojdie proaspata
  • 400gr faina (sau un pic mai mult, depinde de faina)
  • un praf sare
  • 80gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie
  • lapte de soia o cana
  • margarina 100 gr

Mod de preparare

Se pune drojdia cu o lingurita de zahar si un pic de lapte la dizolvat, separat se pun toate ingredientele uscate cu margarina intr-un castronel, peste se adauga drojdia dizolvata si cate putin lapte pana se incorporeaza tot, daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina, se pune aluatul intr-o punga si se lasa la crescut 2 ore.

Dupa doua ore se intinde o foaie din aluat de 1 cm grosime si se taie cu ajutorul unui pahar sau forma rotunda cercuri cu diametrul de 6-7 cm, se pun pe un prosop curat presarat cu faina, se acoprera cu alt prosop si se lasa la dospit inca o ora, dupa o ora se prajesc in ulei la foc moderat, se pudreaza cu zahar si se pot si umple cu gem sau nutela

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate