Gogosele cu Iaurt

Complexitate
redusa
Gogosele cu Iaurt

Ingrediente

  • -600 g iaurt, mai gros
  • -3 oua
  • -1 plic praf de copt
  • -50 g zahar
  • -500 g faina
  • -5 plicuri zahar vanilat
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -sare
  • -ulei
  • -1 plic zahar pudra (cel mai bine daca este vanilat)

Mod de preparare

Bateti bine intr-un bol iaurtul, ouale, esenta de rom, sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugati faina proaspat cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati energic sa nu se formeze cocoloase. Compozitia obtinuta trebuie sa fie de consistenta smantanii groase.

Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie inalta. Luati cu lingurita din amestec, puneti in uleiul incins si coaceti pe o parte. Intoarceti rapid gogoselele si coaceti pe partea cealalta. Ele se fac foarte repede si cele mai multe se intorc singure in tigaie.

Scoateti-le pe servetele absorbante, dar veti vedea ca daca uleiul este bine incins, gogoselele nu vor absorbi ulei. Pudrati-le cat sunt calde cu zahar pudra vanilat.

Se pot servi calde sau reci, fiind nemaipomenit de moi si pufoase, in ambele situatii.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura