Gofre cu visine

Portii
14
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Gofre cu visine

Ingrediente

  • 300 g visine fara samburi + 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 8 g zahar vanilinat
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 300 ml apa minerala carbogazoasa
  • 6 linguri ulei
  • 10 g praf de copt
  • 500 g faina

Mod de preparare

Visinele se amesteca cu 3 linguri de zahar si se dau deoparte.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilinat.

Se adauga esenta de vanilie, smantana, apa minerala carbogazoasa, uleiul, praful de copt si faina (se adauga treptat) si se omogenizeaza.

Trebuie sa se obtina un aluat mai gros decat cel de clatite.

Se incorporeaza in aluat visinele scurse de zeama pe care au lasat-o.

Se conecteaza aparatul pentru gofre la sursa de curent electric. Se ung placile cu ulei si pe fiecare placa se pun cate 3 linguri de aluat. Se inchide aparatul si se mai verifica din cand in cand daca gofrele s-au copt.

Pentru ca visinele mai au zeama in ele si aceasta se arde pe placa aparatului, este bine ca dupa fiecare coacere sa se stearga placile cu un servetel imbibat in ulei.

Se continua tot asa pana cand se termina aluatul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici