Se face un sirop pe foc din 100 g de zahar, apa si halva. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar si praful de sare pana se albesc, adaugam treptat siropul de halva pana se va forma o crema lunga. Facem frisca cu praful intaritor si zaharul vanilat si apoi incorporam usor cu ajutorul unei spatule crema de galbenusuri si halva. Tapetam cu un film alimentar o forma (ceramica, fier, silicon) si varsam compozitia rezultata mai sus. Depunem in congelator cateva ore.
Intr-o craticioara asezam ciocolata bucatele si smantana, dam la foc mic pana ce ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca.
Scoatem de la congelator glace-ul, indepartam filmul alimentar si varsam deasupra sosul de ciocolata. Servim.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii