Se face un sirop pe foc din 100 g de zahar, apa si halva. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar si praful de sare pana se albesc, adaugam treptat siropul de halva pana se va forma o crema lunga. Facem frisca cu praful intaritor si zaharul vanilat si apoi incorporam usor cu ajutorul unei spatule crema de galbenusuri si halva. Tapetam cu un film alimentar o forma (ceramica, fier, silicon) si varsam compozitia rezultata mai sus. Depunem in congelator cateva ore.
Intr-o craticioara asezam ciocolata bucatele si smantana, dam la foc mic pana ce ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca.
Scoatem de la congelator glace-ul, indepartam filmul alimentar si varsam deasupra sosul de ciocolata. Servim.
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii